Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kūrybos gerbėjai ir bičiuliai atsisveikina su maestro Arūnu Žebriūnu

Nuo ketvirtadienio vidurdienio Šv.Jonų bažnyčioje paskutinį „sudie“ kino metrui Arūnui Žebriūnui taria jo kolegos, bičiuliai ir visi menininko kūrybos gerbėjai.
Atsisveikinimas su režisieriumi Arūnu Žebriūnu
Atsisveikinimas su režisieriumi Arūnu Žebriūnu / Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr.

Vos įžengus pro Šv.Jonų bažnyčios duris, pasitinka iš juodai baltos fotografijos žvelgiantis Anapilin iškeliavęs režisierius, rankoje laikantis pypkę. Šalia – turtinga gyvenimo dosjė ir biografija, liudijanti, kad Lietuva neteko ne tik iškilaus menininko, bet ir išskirtinės asmenybės.

Režisieriaus A.Žebriūno palaikus priešais centrinį bažnyčios altorių saugo nutūpusi Auksinė gervė, kuri menininkui už viso gyvenimo nuopelnus buvo įteikta prieš trejus metus. Užgesusios asmenybės talentas įvertintas ir kitais svarbiausiais apdovanojimais, tarp jų ir Nacionaline kultūros ir meno premija.

Pirmieji pagarbą pirmadienį po sunkios ligos užgesusiam A.Žebriūnui išreiškė valdžios atstovai – ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius, Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas, ministrai. Savo vardu vainiką atsiuntė ir prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Artimųjų prašymu, visi, norintys atsisveikinti su aristokratiškumu garsėjusiu režisieriumi, kviečiami nenešti gėlių ar vainikų, bet geriau paaukoti Šv.Jonų bažnyčiai arba Kraujo centrui. Specialiai šiam tikslui paruoštos aukų dėžutės, pastatytos greta velionio fotografijos prie įėjimo.

Atsisveikinimas su A.Žebriūnu Vilniaus Šv. Jonų bažnyčioje ketvirtadienį vyks iki 19 val. bei penktadienį nuo 10 iki 18 val. Ketvirtadienį 18 val. Šv. Jonų bažnyčioje bus aukojamos Šv. Mišios. Maestro bus palaidotas šeštadienį Antakalnio kapinėse, dalyvaujant tik šeimos nariams ir artimiausiems bičiuliams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas