Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvė Dovilė Dagienė nominuota didžiausiems pasaulyje fotografijos apdovanojimams

Dovilės Dagienės fotografijų serija „Berniukas su lazda“ nominuota profesionalų kategorijoje didžiausiuose pasaulyje fotografijos apdovanojimuose „Sony World Photography Awards“. Darbai buvo renkami iš 173 444 fotografijų iš 171 valstybės. Tai didžiausias dalyvių skaičius per visą aštuonerius metus trunkančią apdovanojimų istoriją.
/ 123RF.com nuotr.
Temos: 1 Fotografija

D.Dagienė yra pirmoji Lietuvos fotografė, patekusi į šių apdovanojimų profesionalų kategorijos finalą.

Fotografė toliau varžysis dėl pagrindinio prizo savo kategorijoje, taip pat ir dėl pagrindinio „L’Iris D’Or“ prizo, „Sony World Photography Awards“ Metų fotografo titulo, bei 25 tūkst. JAV dolerių piniginio prizo ir naujausios „Sony“ fototechnikos. Nugalėtojai bus skelbiami balandžio 23 d., ketvirtadienį.

33-ejų Do.Dagienė gyvena ir dirba Vilniuje. Baigė Vilniaus Dailės Akademiją. Dirba laisvai samdoma fotografe, taip pat dėsto dokumentinę, reportažinę fotografiją Vilniaus Dizaino Kolegijoje. Dalyvauja ir rengia parodas. Sukūrė didelės apimties fotografijų seriją „Lietuvos kultūros veikėjų portretai“.

Kiekvienais metais „Sony World Photography Awards“ apdovanojimuose atrenkamos geriausios pasaulyje šuolaikinės fotografijos, įvertinami ir apdovanojami fotografijos profesionalai ir mėgėjai. Profesionalų konkurso komisija, sudaryta iš Pasaulio fotografijos akademijos („World Photographic Academy“) ekspertų, anonimiškai vertino fotografų pateiktas serijas (nuo 3 iki 10 fotografijų). Visas ekspertų sąrašas su biografijomis pateikiamas čia.

D.Dagienės fotografijos drauge su kitų nominantų darbais, nuo šių metų balandžio 24 d. iki gegužės 10 d. bus eksponuojamos, legendiniame „Somerset House“ meno centre Londone rengiamoje „2015 Sony World Photography Awards“ parodoje. Bilietus į parodą galima įsigyti www.worldphoto.org/2015exhibition.

Kalbėdama apie visus profesionalų konkurso nominantus Pasaulio fotografijos organizacijos kūrybos direktorė bei apdovanijomų organizatorė Astrid Megret Motsenigos sakė: „Sony World Photography Awards“ pagrindinis tikslas yra įvertinti ir pagerbti talentingus menininkus, dirbančius fotgrafijos industrijoje. Kaip ir kiekvieną kartą, nominantų darbai šiemet atspindi gyvumą, meistriškumą ir įvairovę, būdingą tiek šiandienos pripažintiems fotografams, tiek ir gausėjančioms fotografijos entuziastų gretoms.“

„Rekordinis pateiktų darbų kiekis šiais metais tapo monumentaliu iššūkiu ekspertų komisijai, tačiau su ypatingu pasididžiavimu galime pristatyti nominacijas, kuriose iš tiesų surinkta dalis geriausių pasaulio fotografijų“, – džiaugėsi ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas