Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvoje 18 kartą prasideda dokumentinių filmų festivalis „Nepatogus kinas“

Lietuvoje antradienį prasideda dokumentinių filmų festivalis „Nepatogus kinas“.
BNS nuotr.
BNS nuotr.

Šiemet jis vyks Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ir Šiaulių kino teatruose, daugiau nei 400 bibliotekų ir įkalinimo įstaigose. Daugumą filmų žiūrovai galės žiūrėti ir „Nepatogaus kino“ namų kino platformoje jiems patogiu metu.

Kiek ilgiau nei dvi savaites – iki spalio 27 dienos – truksiantis festivalis žiūrovams pasiūlys apie 50 rinktinių filmų.

„Žiūrovams atrinkome pačių įvairiausių, labiausiai stebinančių ir, svarbiausia, tikrų istorijų – nuo mūsų mirusius artimuosius galbūt pakeisiančio dirbtinio intelekto, laimės matavimo karvėmis ar meilės motelių Brazilijoje paslapčių iki karštomis Talibano pėdomis sekančios kameros, diktatūrų paliestų žmonių bei bejausmių ir nepavargstančių karo mašinų“, – pranešime cituojamas „Nepatogaus kino“ vadovas Gediminas Andriukaitis.

Šiųmetinėje festivalio programoje – dokumentiniai filmai apie 2000-ųjų Afganistaną, komunistinę Vengriją, joje taip pat bus galima išvysti jautrių istorijų apie ryšio paieškas, filmų, susijusių su dirbtinio intelekto iššūkiais. Viena iš festivalio programų skirta prieš daugiau nei dvejus metus Rusijos pradėto karo Ukrainoje temai.

„Nepatogus kinas“ – nuo 2007 metų kasmet vykstantis tarptautinis žmogaus teisių dokumentinių filmų festivalis. Tai yra nekomercinis renginys, siekiantis kurti erdvę žmogaus teisių, politikos, socialinės atsakomybės, tvarumo temomis, supažindinti visuomenę su pasaulinėmis aktualijomis, skatinti būti sąmoningiems ir kritiškiems. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas