Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

M.Kvietkauskas: I.Veisaitė yra pavyzdys žmogaus, kuris sugeba tragediją paversti šviesia ir nauja ateitimi

Pasauliui netekus vienos svarbiausių kultūros asmenybių Irenos Veisaitės, savo užuojautą išreiškia laikinai pareigas einantis kultūros ministras, žydų kultūros Lietuvoje tyrėjas Mindaugas Kvietkauskas. „Labai reta yra tokių kultūros žmonių, kurie paliktų po savęs moralinę laikysenos tradiciją“, – 15min teigė jis.
Knygos pristatymo akimirka
Knygos pristatymo akimirka / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Nepaprastai sunku suprasti ir ištarti žodžius, kad netekome profesorės Irenos. Tai buvo Lietuvos kultūros ir pilietinės visuomenės didžiulis šviesulys. Ji buvo viena pagrindinių Lietuvos kultūros ėjimo į Vakarus strategių“, – teigė ministras.

Anot jo, I.Veisaitės veikla lėmė visos visuomenės sąmoningumo pokyčius: „I.Veisaitė buvo vakarietiško sąmoningumo šviesos skleidėja Lietuvoje.“

„Manau, kad neišnykstančios vertės I.Veisaitės darbas yra atnaujintas lietuvių ir žydų kultūrų dialogas, kalbant labai atvirai ir objektyviai apie Holokausto tragediją, kurią pačiai Irenai teko išgyventi“, – sakė M.Kvietkauskas.

„Tai yra pavyzdys, kai žmogus sugeba tragediją paversti šviesia ir nauja ateitimi. Įveikti savo pačios praradimus ir rodyti kitiems, jauniems žmonėms, kaip tokius praradimus galima transformuoti į kūrybą. Tai yra tiesiog moralinis palikimas. Tai moralinė tradicija“, – sakė darbą baigiantis kultūros ministras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai