Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Menininkų kalnelyje palaidotas architektas Šarūnas Šlektavičius

Šeštadienį amžinojo poilsio išlydėtas architektas, dizaineris, Vilniaus dailės akademijos Senato pirmininkas, Dizaino katedros vedėjas doc. Šarūnas Šlektavičius. Netikėtai miręs 46-erių vyras palaidotas Antakalnio kapinių Menininkų kalnelyje.
Atsisveikinimas su Šarūnu Šlektavičiumi
Atsisveikinimas su Šarūnu Šlektavičiumi / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Žinomas dizaineris, architektas ir pedagogas Š.Šlektavičius staiga mirė balandžio 19 d.

Ketvirtadienį žiniasklaidai išplatintame pranešime teigiama, kad Š.Šlektavičius trečiadienį mirė dėl staiga sutrikusios širdies veiklos.

Kaip anksčiau rašė 15min, nuo 2004 m. dirbdamas pedagogu VDA, Š.Šlektavičius ugdė dizainerius, garsinančius Lietuvą inovatyviais sprendimais.

Jo vadovaujami VDA studentai yra tapę tarptautinio konkurso „Toyota Logistic Design Competion“ finalininkais, VDA organizuojamo nacionalinio konkurso „Jaunojo dizainerio prizas“ laimėtojais, sėkmingai įsilieję į dizaino darbo rinką, sukūrę savo prekės ženklus ir inovatyvius produktus.

Š.Šlektavičius – vienas iš viešosios įstaigos „Dizaino fondas“ įkūrėjų. Tai iniciatyva, orientuota į Lietuvos dizaino istorijos tyrimus, dizaino kultūros puoselėjimą, aktualizavimą ir sklaidą.

Dizaineris ir architektas kartu su komanda sukūrė ekologišką upės keltą „Uperis“. Šis projektas 2017 m. laimėjo Nacionalinės kūrybinių ir kultūrinių industrijų asociacijos organizuojamą tarptautinio konkurso „Kūrybinio verslo taurė“ nacionalinės atrankos etapą ir atstovavo Lietuvai šio konkurso, dar vadinamo kūrybinių industrijų pasaulio čempionatu, finale Kopenhagoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito