Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mirė britų kino režisierius Michaelas Winneris

Būdamas 77-erių mirė britų kino režisierius ir restoranų ekspertas Michaelas Winneris, kurio garsiausia juosta yra „Mirties troškimas" (Death Wish), pirmadienį pranešė velionio našlė.
Michaelis Winneris
Michaelis Winneris / Youtube.com nuotr.

M.Winneris, kuris jau ilgokai sirgo, pernai nemažai laiko praleido ligoninėje, mirė savo namuose prestižiniame Londono Kensingtono rajone, sakoma Geraldine Winner pareiškime.

„Michaelas buvo nuostabus žmogus, puikus, linksmas ir dosnus. Mano gyvenimas neteko šviesos", – sakė našlė, pažinojusi M.Winnerį maždaug pusę amžiaus, tačiau ištekėjusi už jo tik prieš dvejus metus.

Per daugiau nei penkis dešimtmečius trukusią karjerą kine M.Winneris dirbo su tokiomis žvaigždėmis kaip Marlonas Brando, Robertas Mitchumas ir Faye Dunaway.

Tačiau garsiausias režisieriaus juosta išliko „Mirties troškimas", kurioje velionio aktoriaus Charleso Bronsono suvaidintas architektas tampa piktadariu po jo šeimą ištikusių nelaimių. Režisierius taip pat yra sukūręs du serialus.

Vėliau M.Winneris ėmėsi restoranų kritiko darbo ir rašė Ruperto Murdocho laikraščio „Sunday Times" skilčiai „Winner's Dinners".

Daugelio britų atmintyje įstrigo režisieriaus vienoje automobilių draudimo reklamoje panaudota frazė „Nusiramink, brangioji" („Calm down, dear"), kuria kartą net pasinaudojo premjeras Davidas Cameronas, ramindamas savo oponentę parlamente.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas