Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mirė dailininkas Vytautas Juozapas Pečiukonis

Mirė italų kilmės dailininkas Vytautas Juozapas Pečiukas Pečiukonis. Dailininkas beveik visą gyvenimą tapė ir gyveno Vilniuje.
Žvakė
Žvakė / „Scanpix“ nuotr.

V. P. Pečiukonis Kauno taikomosios dekoratyvinės dailės institute studijavo architektūrą, tapybą, skulptūrą, Vilniuje baigė Lietuvos valstybinės konservatorijos vokalo klasę, dėstė dailę Vilniaus J. Vienožinskio dailės mokykloje, išugdė nemažą būrį menininkų, kurių kūryba įnešė svarbų indelį į XX a. Lietuvos dailės istoriją.

Pasak kritikų, jo kūryba – Lietuvos kultūros fenomenas, reikšmingas, kaip XX. a. Lietuvos meną siejantis su Europos meno tradicijomis. V. P. Pečiukonis – vienintelis ano meto Lietuvoje kuriantis simbolinio-religinio meno kūrinius, savo kūryba teigiantis humanistines Europos kultūros bei etines vertybes.

Dailininkas savo meno kūrinių kolekciją – 473 akvarele ir aliejumi tapytus dailės kūrinius – yra padovanojęs Vilniaus miesto savivaldybei.

Pranešama, kad atsisveikinti su velioniu galima balandžio 24 d. 16 val. 1-oje šarvojimo salėje Paco g. 4 ( prie Vilniaus Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčia).

Laidotuvės įvyks ketvirtadienį, 13 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas