Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mirė Dalios Ibelhauptaitės mama, pedagogė ir tremtinė Irena Zarembaitė-Ibelhauptienė

Vilniuje, eidama 78-uosius gyvenimo metus, užgeso pedagogė, tremtinė Irena Zarembaitė-Ibelhauptienė.
Atmintis
Atmintis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip pranešė Delfi.lt, gimusi Dūdėnų kaime, I.Zarembaitė-Ibelhauptienė, sulaukus vos keturiolikos, su šeima buvo ištremta į Sibirą, Krasnojarsko sritį. Sibire mokslas jai tapo tylios kovos už savastį ir už viltį priemone – ji baigė Ačinsko pedagoginį universitetą. 1957-aisiais grįžo į tėvynę ir savo profesinę veiklą ir pašaukimą rado Vilniaus 52-ajame darželyje – iš pradžių kaip auklėtoja, vėliau – kaip direktorė.

Darželis šiandien garsėja tuo, kad iš jo, neskaičiuojant dukros režisierės Dalios Ibelhauptaitės, atlikėjo bei aktoriaus Andriaus Mamontovo, išėjo ne vienas garsus, šviesus, savarankiškai mąstantis ir kuriantis žmogus.

„Ateina diena, kai įeini namo ir pamatai, kad nei tėčio, nei mamos nėra ir jau niekada nebebus, ir tu likai visai visai vienas... toks gyvenimas... Ieškau visų buvusių Vilniaus 52-ojo vaikų darželio auklėtinių, kad praneščiau apie savo mamos Irenos Ibelhauptienės mirtį, o taip pat visų, kuriuos ji sutiko savo gyvenimo kelyje...“ – savo „Facebook“ paskyroje žinutę išplatino velionės dukra D.Ibelhautaitė.

Atsisveikinti su I.Zarembaite-Ibelhauptiene galima ketvirtadienį, birželio 14 d., nuo 13 iki 22 val. Laidojimo Rūmuose Olandų g. 22, Didžiojoje salėje. Už jos atminimą Šv.mišios bus laikomos Šv. Petro ir Povilo bažnyčioje, penktadienį, birželio 15 d., 10 val. 30 min.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas