Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmoji pažintis: talentingoji operos solistė Justina Gringytė

Susipažinkite: jauna ir daug žadanti operos solistė Justina Gringytė. Gimusi Alytuje, studijavusi Lietuvoje, išvykusi į Angliją, kur šiandien dainuoja Londono Karališkosios operos (Covent Garden) ir Anglų Nacionalinės operos scenose, Justina gastroliuoja po tokius teatrus kaip Maskvos Didysis teatras. Jos biografijoje jau įrašytas bendradarbiavimas su ryškiausiomis operos įžymybėmis: Placido Domingo, Gustavu Dudameliu ir kt. Jos artimiausiuose planuose – Karmen vaidmuo pagrindinėje Londono operos scenoje – Anglų Nacionalinėje operoje.
Operos solistė Justina Gringytė
Operos solistė Justina Gringytė / Kęstučio Žilionio nuotr.

Gimtojoje Lietuvoje Justina pasirodo labai retai, dažniausiai koncertinėse programose, o sceninį vaidmenį Justina pirmą kartą pristatys vasario 5, 7 dienomis Vilniaus Kongresų rūmuose, jauniesiems žiūrovams skirtoje operoje „Jonas ir Greta“.

D.Ibelhauptaitės ir G.Rinkevičiaus jaunųjų auklėtinių trijulės kūrinys jau buvo teigiamai įvertintas ne tik margaspalvės žiūrovų salės, bet ir kritikų, teigusių, jog „naujasis VCO spektaklis – tai graži ir, svarbiausia, profesionali kūrybinės komandos investicija į būsimą operos žiūrovą”.

„Jonas ir Greta“ pasakoja apie jauno žmogaus pirmąsias patirtis palikus namus, staiga atsidūrus visiškai vieniems plačiame pasaulyje. Kartu su premjerose publikos simpatijas užkariavusiais Rafailu Karpiu ir Maria Nazarova, Justina artėjančiuose spektakliuose kurs vieną iš pagrindinių – Jono vaidmenį.

Kęstučio Žilionio nuotr./Operos solistė Justina Gringytė
Kęstučio Žilionio nuotr./Operos solistė Justina Gringytė

„Bohemiečiai“ visuomet džiaugiasi naujais veidais ir juos priima tarsi į šeimą, vengdami bet kokių formalumų. Taip buvo ir su Justina, kuri dar prieš „Jono ir Gretos“ repeticijas trumpam grįžusi aplankyti artimųjų į Lietuvą spėjo dalyvauti fotosesijoje ir atskleisti ne tik savo žavesį, bet ir žaismingumą. VCO džiaugiasi ir su nekantrumu laukia naujojo Jono, – savito ir kitokio.

Režisierius G. Šeduikis ir dirigentas R. Šumila teigia nekantriai laukiantys susitikimo su Justina, nes apie ją yra girdėję tik geriausius atsiliepimus. Iš kur? Ne paslaptis, jog J. Gringytė jau yra lipusi į sceną su gerai žinomais „bohemiečių“ veidais – Edgaru Montvidu ir Kostu Smoriginu. Be to, šį rudenį Justina dalyvavo labdaros vakarienėje, kurioje „bohemiečių“ solistai pristatė įspūdingą programą, padėjusią rinkti lėšas nupirkti naujoms medicininėms lovoms Santariškių vaikų ligoninės onkohematologijos skyriui.  Na, o šį kartą Vilnius City opera ją pasitiks su jaunąja karta bei žiūrovais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas