Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Režisieriui J.Jurašui ir rašytojai A.M.Sluckaitei-Jurašienei – garbės ženklas

Nacionaliniame Kauno dramos teatre režisieriui Jonui Jurašui ir rašytojai Aušrai Marijai Sluckaitei–Jurašienei įteiktas Kultūros ministerijos aukso Garbės ženklas „Nešk savo šviesą ir tikėk“.
Režisieriui Jonui Jurašui ir rašytojai Aušrai Marijai Sluckaitei įteiktas aukščiausias Kultūros ministerijos apdovanojimas
Režisieriui Jonui Jurašui ir rašytojai Aušrai Marijai Sluckaitei įteiktas aukščiausias Kultūros ministerijos apdovanojimas / Kultūros ministerijos nuotr.

Menininkai apdovanoti už ypatingus nuopelnus Lietuvos kultūrai ir menui, už kūrybinę drąsą ir raišką, iniciatyvas, inspiruojančias bendruomenę, už asmeninę atsakomybę, kuriant kultūrinę ir dvasinę aplinką, pranešė Kultūros ministerija.

J.Jurašo 80-mečio jubiliejaus proga sekmadienį Nacionaliniame Kauno dramos teatre rodytas spektaklis „Balta drobulė“ pagal Antano Škėmos to paties pavadinimo romaną.

„Esu labai sujaudintas. Šitas teatras yra mano tikrieji namai. Tačiau tai, ką pasiekiau, nebūtų įvykę, jeigu neturėčiau savo kelrodės žvaigždės, savo tikriausio draugo ir meilės bei pasiaukojimo simbolio Aušros“, – atsiimdamas apdovanojimą sakė J.Jurašas.

Knygynuose netrukus pasirodys rašytojos A.M.Sluckaitės knyga „Spektaklių ir sapnų klavyrai“, aprėpianti visą režisieriaus kūrybinį laikotarpį.

J.Jurašas kūrė spektaklius Rusų dramos, Šiaulių dramos, Lietuvos dramos teatruose, 1967– 1972 metais jis ėjo Kauno dramos teatro vyriausio režisierius pareigas, atleistas iš pareigų dėl politinių motyvų. 1974 metais J.Jurašas su žmona emigravo, gyveno Austrijoje, Vokietijoje, vėliau – JAV, dirbo JAV, Japonijos, Belgijos, Vokietijos, Kanados teatruose. Lietuvai atkūrus nepriklausomybę grįžo į Lietuvą, režisavo Kauno dramos teatre, Nacionaliniame operos ir baleto teatre.

J.Jurašas yra pastatęs daugiau kaip tris dešimtis spektaklių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas