Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rokiškio muziejaus direktorei N.Šniokienei – Kultūros ministerijos apdovanojimas

Kultūros ministras Šarūnas Birutis penktadienį Rokiškyje šio krašto muziejaus direktorei Nijolei Šniokienei įteikė ministerijos Garbės ženklą „Nešk savo šviesą ir tikėk“.
Nijolė Šniokienė, Petras Blaževičius, Šarūnas Birutis
Nijolė Šniokienė, Petras Blaževičius, Šarūnas Birutis / Dariaus Baltakio nuotr.

Aukščiausiu Kultūros ministerijos apdovanojimu įvertinti N.Šniokienės nuopelnai Lietuvos muziejininkystei, kultūrai ir menui, iniciatyvos, inspiruojančios bendruomenę pozityviai veiklai, dvarų kultūros tradicijų saugojimas, puoselėjimas ir sklaida, aktyvi kultūrinė ir visuomeninė veikla bei asmeninė atsakomybė kuriant kultūrinę ir dvasinę aplinką, teigiama ministerijos pranešime.

Anot jo, N.Šniokienė aktyviai dalyvauja tiek Rokiškio miesto, tiek Lietuvos kultūriniame gyvenime. Jai vadovaujant Rokiškio krašto muziejus tapo svarbiu kultūros centru ne tik Rokiškyje, bet ir Lietuvoje, gaivinančiu ir puoselėjančiu dvarų kultūros tradicijas ir ieškančiu naujų darbo formų.

N.Šniokienė nuo 1989 metų yra Rokiškio krašto muziejaus direktorė. Jai vadovaujant 2006–2012 metais rekonstruoti keturi Rokiškio dvaro ansamblio pastatai, įrengtos modernios saugyklos, parodų salės, rekonstruoti ir nutiesti inžineriniai tinklai, atnaujinta muziejaus istorinė ekspozicija.

2010 metais Rokiškio krašto muziejus už vaikų ir jaunimo kultūrinės edukacijos projektus apdovanotas Kultūros ministerijos premija, 2011 metais muziejus – Rokiškio dvaro ansamblis – tapo patraukliausia turizmo vietove Lietuvoje ir apdovanotas Europos Komisijos prizu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas