Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šalies kino teatruose ir namų ekranuose prasideda festivalis „Nepatogus kinas“

Ketvirtadienį prasideda tradicinis festivalis „Nepatogus kinas“. 
Tarptautinio dokumentinių filmų festivalio „Nepatogus kinas“ atidarymas
Tarptautinio dokumentinių filmų festivalio „Nepatogus kinas“ atidarymas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Šiemet jis vyks Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Marijampolės kino teatruose, daugiau nei 200-uose miestų ir miestelių bibliotekų bei kiekvienuose namuose – žiūrovai didžiąją dalį filmų galės žiūrėti ir „Nepatogaus kino“ namų kino platformoje sau patogiu metu.

Daugiau nei dvi savaites, iki spalio 29-osios, truksiantis festivalis žiūrovams pasiūlys apie 50 rinktinių filmų.

Dėl geriausiųjų titulo varžysis daugiau nei įprasta filmų – „Nepatogus kinas“ įvedė naujovę ir pristato keturias konkursines programas: atradimų, žalioji, poveikio bei „Jauno balso“.

Festivalio vadovas Gediminas Andriukaitis sako, kad kiekvienas konkursas yra „pretekstas kritiškai kalbėtis apie filmus“, rasti argumentų, kodėl vienas ar kitas filmas išsiskiria iš kitų.

„Nusprendėme išplėsti konkursinių programų skaičių tam, kad šiuose pokalbiuose galėtų dalyvauti daugiau kiną mylinčių ir vertinančių žmonių. Kartu taip padedame daugiau filmų būti pastebėtiems ir įvertintiems – o juk tai ir yra viena iš festivalių misijų“, – pranešime spaudai sakė G. Andriukaitis.

Festivalio renginiai suplanuoti ir netradicinėse erdvėse – Radvilų rūmų muziejaus erdvėse Vilniuje vyks išplėstinės realybės programa „NK-Interactive“, MO muziejuje – „Nepatogūs pasakojimai“. 

Suplanuotos diskusijos su ekspertais ir specialistais įvairiomis temomis, į festivalį planuoja atvykti filmo „Žurnalisto nužudymas“ režisierius Mattas Sarneckis. Filme pasakojama apie jauno žurnalisto Jano Kuciako ir jo sužadėtinės nužudymą Slovakijoje. Jį tiriantiems žurnalistams pavyko rasti įrodymų, siejančių nusikaltimą su garsiu verslininku, kuris yra artimas vyriausybei ir jos premjerui. Dabar šis politikas vėl laimėjo rinkimus Slovakijoje. 

„Nepatogus kinas“ – nuo 2007 metų kasmet vykstantis tarptautinis žmogaus teisių dokumentinių filmų festivalis. Tai yra nekomercinis renginys, siekiantis kurti erdvę žmogaus teisių, politikos, socialinės atsakomybės, tvarumo temomis, supažindinti visuomenę su pasaulinėmis aktualijomis, skatinti būti sąmoningiems ir kritiškiems. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas