Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šalies vadovai sveikina režisierių G.Varną jubiliejaus proga

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė ir kultūros ministras Simonas Kairys teatro režisierių Gintarą Varną sveikino 60-ojo jubiliejaus proga.
Gintaras Varnas
Gintaras Varnas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Esate vienas pagrindinių nepriklausomos Lietuvos teatro režisierių, kurio spektakliai įsikūnija ne tik Lietuvos, bet ir tarptautinėse scenose. Jūs vertinamas kaip nepaprastai talentingas, ryžtingas ir intelektualus kūrėjas, nebijantis sudėtingų bei kontroversiškų temų ir jų sceninių sprendimų. Jūsų dėmesys detalėms, padedančioms perteikti prasmingas dilemas ir užduoti aktualius klausimus žiūrovui, neabejotinai žavi“, – sakoma premjerės sveikinime.

Gražios sukakties proga Vyriausybės vadovė G.Varnui linkėjo sveikatos ir nesibaigiančio kūrybinio polėkio.

Kultūros ministras režisieriui linkėjo turiningų susitikimų su publika ir įspūdingų premjerų.

„Jūsų kuriamo intelektualaus teatro pasaulis – gilus ir prasmingas, su kiekvienu kūriniu plečiantis savo ribas. Ir tai yra didelio talento ženklas, išskirtinis teatro meistro braižas. Taręs savitą žodį dramos, operos ir lėlių teatruose stojote į ryškiausių nepriklausomos Lietuvos režisierių gretas, užsitarnavote žiūrovų ir savo mokinių meilę bei pagarbą.

Simboliška, kad sulig Jūsų gimtadieniu prasideda naujasis teatro sezonas. Savo jubiliejaus išvakarėse Jaunimo teatre publikai pristatėte dar vieną išskirtinį savo kūrinį – „Puikų naują pasaulį“ pagal A.Huxley knygą“, – sveikindamas režisierių sako S.Kairys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi