Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šimtmečio Dainų šventei besirengianti sostinė „uždainuos“

Puoselėjant Dainų švenčių tradiciją šeštadienį sostinėje, Rotušės aikštėje, rengiamas nemokamas renginys „Vilnius dainuoja“.
Lietuvos dainų šventės šimtmečiui skirtos menininko Ray Bartkaus instaliacijos „Sodai“ pristatymas
Lietuvos dainų šventės šimtmečiui skirtos menininko Ray Bartkaus instaliacijos „Sodai“ pristatymas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Jo metu bus atliekamos žinomiausios dainos, mokomasi naujų kūrinių, pranešė savivaldybė.

„Vilnius visus metus intensyviai ruošiasi šimtmečio Dainų šventei, kuri sostinėje šurmuliuos pirmąją liepos savaitę. Pajusti Dainų šventės nuotaiką ir teigiamas emocijas galima būnant ne tik jos dalyviu, bet ir aktyviu, kartu dainuojančiu bei šokančiu žiūrovu. Tai skatindami, kviečiame vilniečius ir miesto svečius į Rotušės aikštę, kur visą dieną bus galima mokytis žinomiausiais Dainų švenčių dainas ir šokius“, – sakė Vilniaus miesto vicemerė Simona Bieliūnė.

„Vilnius dainuoja“ programoje bus pakartotos pagrindinės Dainų šventės dalys – folkloro diena, ansamblių vakaras, šokių diena ir dainų diena. Prisidėti prie pastarosios dalies, kurioje dainuos chorai, kviesti ir vilniečiai – per kiek mažiau nei savaitę užpildytos visos 50 vietų.

Pirmąkart Dainų diena surengta 1924 metais Kaune. Prieš du dešimtmečius UNESCO paskelbė Estijos, Latvijos ir Lietuvos Dainų švenčių tradiciją žmonijos žodinio ir nematerialaus kultūros paveldo šedevru.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas