Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sostinės meras kviečia Vilniaus mokyklas surengti Kazio Bradūno atminimo pamoką

Sostinės meras Remigijus Šimašius kreipėsi į Vilniaus mokyklas ir pakvietė vasario 10 dieną surengti Kazio Bradūno pamoką, skirtą šiai iškiliai asmenybei pagerbti ir prisiminti.
Pamoka
Pamoka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Sostinės Taryba 2017-uosius paskelbė poeto Kazio Bradūno metais. Patį pirmąjį savo poezijos rinkinį – „Vilniaus varpus“ – kūrėjas skyrė Vilniui. Kviečiu poeto 100-ojo gimtadienio išvakarėse, vasario 10 dieną, visose Vilniaus mokyklose surengti K.Bradūnui skirtą pamoką ir taip pagerbti šios iškilios asmenybės atminimą“, – kvietė Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Vilniuje K.Bradūnas gyveno studijų metais, čia telkė jaunuosius lietuvių rašytojus – būsimus žemininkų kartos menininkus.

Po Antrojo pasaulinio karo gyvendamas ir rašydamas išeivijoje, K.Bradūnas savo poezija įkvėpė okupuotoje Lietuvoje kuriančius poetus – Justiną Marcinkevičių, Marcelijų Martinaitį, Juditą Vaičiūnaitę, Sigitą Gedą. Lietuvai atgavus nepriklausomybę, K.Bradūnas grįžo gyventi į Vilnių ir įsiliejo į sostinės kultūrinį gyvenimą.

Mokytojai, ruošdamiesi pamokai, kviečiami remtis Lituanistų sambūrio surinkta ir interneto svetainėje paskelbta medžiaga apie poetą K.Bradūną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas