Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sveikindama Algirdą Kaušpėdą jubiliejaus proga, prezidentė padėkojo už nuopelnus kovojant dėl laisvos ir kūrybingos Lietuvos

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį pasveikino grupės „Antis“ lyderį, architektą ir aktyvų Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio veikėją Algirdą Kaušpėdą 60-ojo jubiliejaus proga.
„Anties“ koncerto akimirka
Algirdas Kaušpėdas grupės „Antis“ koncerte / Mariaus Žičiaus nuotr.

„Vieni jus pažįsta kaip darbštų architektą, kiti – kaip mūsų istorijos ir kultūros reiškiniu tapusios grupės „Antis“ lyderį, tretiems galbūt labiausiai įsiminė jūsų drąsus balsas Sąjūdžio metais ir ryžtingos pastangos kovojant dėl mūsų visų nepriklausomybės“, – sakė valstybės vadovė.

Tačiau, pasak prezidentės, ir vieni, ir kiti turbūt pabrėžtų svarbiausią – „jūs visada buvote laisvas ir kūrybingas žmogus, trokštantis laisvos ir kūrybingos Lietuvos. Kuriantis šalį, kurioje išgirstumėme ir suprastumėme vieni kitų balsus – skirtingus, bet dainuojančius tą pačią, mums visiems taip reikalingą laisvę“.

„Ėjote priekyje, ėjote nesidairydamas, tikėdamas savo pašaukimu, o paskui jus ėjo tiesos ir gyvybės išsiilgusi Lietuva. Tai – didžiulis jūsų nuopelnas savo tėvynei. Didžiulė pastanga, sujungusi mūsų visų balsus į vieningą skambesį – į Lietuvą“, – pabrėžė šalies vadovė.

Prezidentė Algirdui Kaušpėdui palinkėjo visada išlikti laisvu žmogumi, į kurį lygiuotųsi jaunoji karta, norinti maištauti, stebinti, tačiau trokštanti ne griauti, o kurti.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas