Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Telšiuose – policijos ir visuomenės šventė

Telšiuose šeštadienį vyks policijos ir visuomenės šventė.
Policijos ir visuomenės šventė
Policijos ir visuomenės šventė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip praneša Policijos departamentas, Telšių Katedroje bus aukojamos mišios už policiją, po jų – pareigūnų rikiuotė ir žygiavimas į centrinę Turgaus aikštę, kur vyks pareigūnų apdovanojimo ceremonija.

Anot organizatorių, vienas svarbiausių šventės akcentų – Lietuvos policijos mokyklos kursantų priesaika, kurią galės stebėti ne tik jų artimieji, bet ir visi šventės svečiai ir dalyviai.

Šventėje taip pat bus galima pamatyti policijos naudojamą specialią techniką, automobilius, motociklus, ginklus, šarvuotį, policijos vadavietę, bus paruoštos edukacinės veiklos vaikams, įrengtos įvairių policijos padalinių ekspozicijos, savo įgūdžius demonstruos tarnybiniai šunys, triukus atliks moto akrobatai, kuriuos lydės kelių policijos motociklininkai, ant Masčio ežero vyks policijos antiteroristinių operacijų rinktinės ARAS kovinė operacija, jai atlikti bus pasitelkti Valstybės sienos apsaugos tarnybos sraigtasparniai.

Renginio metu gros Lietuvos policijos reprezentacinis pučiamųjų orkestras, dainuos atlikėjai Laura Remeikienė ir Rolandas Janušas.

Pasak departamento, šventėje susirinks policijos darbuotojai iš visos šalies, atvyks pareigūnai iš Latvijos, Estijos, Lenkijos ir Moldovos.

Policijos arba Angelų sargų diena minima spalio 2-ąją.

Policijos ir visuomenės šventės būdavo minimos sostinėje, tačiau nuo 2006 metų, šventė ėmė „keliauti“ po apskričių centrus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas