Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vokietijos kancleris pasisakė prieš rusų kultūros draudimą: „Tai – Europos istorijos dalis“

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas nepritaria Rusijos kultūros draudimui. Pasak jo, ji yra bendros Europos istorijos dalis, pranešė vokiečių leidinys „Handelsblatt“.
Olafas Scholzas
Olafas Scholzas / „Scanpix“ / DPA nuotr.

Anot O.Scholzo, menininkai, palaikę Kremliaus veiksmus, vargu ar vis tiek bus pakviesti koncertuoti Vokietijoje. Jis pridūrė, kad esą yra daug rusų, kurie nepritaria vyriausybės politikai.

„Rusijos kultūra yra mūsų bendros Europos istorijos dalis. Ir ji neturėtų būti paprasčiausiai uždrausta“, – pažymėjo kancleris.

Liepos mėnesį Kyjivo miesto taryba įvedė draudimą viešose vietose atlikti dainas ir kitaip skleisti rusakalbius kultūros produktus.

Kaip paaiškino Kyjivo miesto tarybos narys Vadimas Vasilčiukas, tokių priemonių imtasi siekiant apsaugoti Ukrainos informacinę erdvę nuo valstybės agresorės įtakos, informuoja ukrainiečių naujienų agentūra „RBC-Ukraine“.

„Iš tikrųjų planuojama uždrausti viešai rodyti ir demonstruoti rusų kalba pagamintas prekes ir paslaugas. Tai knygos, meno albumai, audiovizualiniai kūriniai, muzikos įrašai, rankdarbiai, teatro ir cirko spektakliai, koncertai ir paslaugos. Rusų kalba yra šalies agresorės kalba, ir jai ne vieta mūsų sostinės širdyje“, – sakė deputatas.

Jis patikslino, kad apribojimai taip pat taikomi materialinės ir dvasinės kultūros objektams, kurie turi meninę, istorinę, etnografinę ir mokslinę reikšmę ir yra saugomi pagal Ukrainos įstatymus.

Praėjusiais metais Konotopo miesto taryba Sumų srityje nusprendė uždrausti rusišką muziką viešose vietose.

Anksčiau pranešta, kad Ukrainos Aukščiausioji Rada pritarė įstatymo projektui, draudžiančiam viešai transliuoti rusišką muziką viešose vietose ir žiniasklaidoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas