Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Z.Levickis: tėvai mane taip saugojo, kad dviračiu važiuoti išmokau 18-os

Muzika moko disciplinos ir nebijoti sunkumų, bet profesionalaus muzikanto kelias yra sunkus, todėl tėvai, savo vaikus leidžiantys į muzikos mokyklas, neturėtų kelti jiems per didelių uždavinių. Taip sako smuikininkas, Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro koncertmeisteris Zbignevas Levickis.
Zbignevas Levickis
Zbignevas Levickis / Juozo Siruso/adfoto.lt nuotr.

„Jei tik turi galimybių, tėvai turėtų leisti savo vaikus į muzikos mokyklas, bet nereikėtų kelti uždavinio jiems tapti profesionaliais muzikantais, nes tai – labai sudėtingas darbas. Bet jei vaikas pats labai nori muzikuoti, tada jau reikia sutikti“, – iš savo patirties kalba Z.Levickis.

Žinomas smuikininkas, prisimindamas vaikystę, sako, kad labai norėjo sportuoti, tačiau tam nepritarė jo tėvai. Be to, prie kieme žaidžiančių vaikų prisijungti būsimasis muzikantas negalėdavo dėl laiko stokos, nes turėdavo mokytis groti namuose.

„Labai norėjau sportuoti, bet tėvai, leidę mane į muzikos mokyklą, labai bijojo, kad aš nesusilaužyčiau rankų ar kojų. Todėl dviračiu važiuoti išmokau tik būdamas aštuoniolikos metų“, – pasakoja smuikininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas