Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvių duetui Austrijos J. Brahmso konkurse komisija šaukė „Fantastika!“

Tarptautiniame Johanneso Brahmso kamerinės muzikos konkurse, vykusiame rugpjūčio 31 – rugsėjo 8 dienomis Poertschache, Austrijoje, puikiai pasirodė ansamblis iš Lietuvos: smuikininkė Augusta Jusionytė ir pianistė Eglė Andrejevaitė. Duetas laimėjo specialų prizą už lietuvių kompozitoriaus Gedimino Gelgoto kūrinio „Never Ignore the Cosmic Ocean“ atlikimą.
Augusta Jusionytė, Eleanor Hope, Eglė Andrejevaitė ir prizo steigėjas profesorius Benno Schollum
Augusta Jusionytė, Eleanor Hope, Eglė Andrejevaitė ir prizo steigėjas profesorius Benno Schollum / Asmeninio albumo nuotr.

Žiuri komisijos narė, ilgametė Yehudi Menuhino vadybininkė Eleanora Hope pabrėžė, kad muzika turi būti gyva ir aktuali šiandien, todėl koncertų salėse turi daug dažniau skambėti šiuolaikinių kompozitorių kūryba. Ryškus, profesionalus ir jaudinantis dueto pasirodymas privertė komisijos narius sušukti „fantastika!“.

Iš viso konkurse skambėjo net 17-kos skirtingų šiuolaikinių kompozitorių kūriniai, varžėsi 25 ansambliai iš viso pasaulio. Augusta Jusionytė ir Eglė Andrejevaitė konkurso programoje taip pat atliko J. Brahmso, K. Szymanowskio, L. van Bethoveno kūrinius smuikui ir fortepijonui.

2013 metai konkursui – jubiliejiniai. Prestižinis konkursas rengiamas jau 20-ą kartą. Poertschacho miestelyje prie Woerthersee ežero J. Brahmsas praleido 1877-1879 metų vasaras: sukūrė simfoniją D-dur, koncertą smuikui ir orkestrui op. 77, dainas („Lieder“) ir kt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas