Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aktoriaus G.Laskovo maratonas: festivalyje „ConTempo“ vaidina net keturiuose spektakliuose

Kaune ir Kauno rajone vykstantį scenos menų festivalį „ConTempo“ sekmadienį uždarys spektaklis „Keturi“. Simboliška, kad tai – ir ketvirtasis spektaklis festivalyje aktoriui Gyčiui Laskovui. Šią savaitę jis jau spėjo pasirodyti dviejuose „Kosmos Theatre“ ir Kauno kamerinio teatro premjeros „Kafka Insomnia“ spektakliuose bei vėlų šeštadienio vakarą tiesiogiai transliuotame spektaklyje „Protestas“, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Gytis Laskovas spektaklyje „Keturi“
Gytis Laskovas spektaklyje „Keturi“ / D.Stankevičiaus nuotr.

Pasiruošimas vienai premjerai – tai jau įtemptas metas aktoriui, tačiau galima sakyti, kad G.Laskovui teko pasiruošti net trims. Nors du iš spektaklių nėra nauji, festivalyje „ConTempo“ jie įgauna premjeros spalvų – atranda naujus formatus, persikelia į neįprastas erdves.

Iki šio tik viena kartą internetu transliuotas „Kosmos Theatre“ spektaklis „Protestas“ buvo suvaidintas iš „Kaunas 2022” biuro vitrinos, praeiviams stebint aktorius joje, tiesioginę transliaciją ant M.Žilinsko galerijos sienos ir internete, o Nacionalinio Kauno dramos teatro spektaklis „Keturi“ iš tradicinės scenos persikels į „Žalgirio“ arenos stovėjimo aikštelę.

„Džiaugiuosi, kad taip sukrito – įdomi patirtis tiek daug vaidinti viename festivalyje. Po ilgo karantino laikotarpio buvau išsiilgęs darbo su kolegomis scenoje, tad taip sudėliota programa džiaugiuosi. Geras jausmas ir pamatyti tiek daug žiūrovų, žinoti, kad jie pasiilgo scenos meno ir dabar turi galimybę jį vėl pamatyti,“ – apie išskirtinę patirtį pasakoja G.Laskovas.

Nors toks maratonas gali skambėti varginančiai, aktorius tvirtina, kad unikali patirtis, visgi, svarbiausia ir vieninteliu minusu mato tik tai, kad vaidinamas keturiuose spektakliuose, nespėjo aplankyti kitų festivalio renginių.

Su festivalio aktoriumi-maratonininku Gyčiu Laskovu žiūrovai kviečiami pasimatyti šiandien spektaklyje „Keturi“, kuris 19.30 val. nemokamai rodomas „Žalgirio arenos“ automobilių stovėjimo aikštelėje.

  • Festivalis „ConTempo“ vyksta rugpjūčio 18-23 d. Kaune ir Kauno rajone. Festivalio programa: www.contempofestival.lt.
  • Festivalį pristato „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022”, organizuoja VšĮ „Kultūros platforma“ ir Lietuvos šokio informacijos centras, finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas