Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Europos kultūros sostinės forumas 2020 – garsių kultūros ekspertų įžvalgos ir futuristiniai kultūros ateities scenarijai

Apie kultūros svarbą diskutuoti kviečiantis „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ organizuojamas Europos kultūros sostinės forumas, gegužės 20–22 d. grįžta trečią kartą ir diskusijoms virtualioje erdvėje sujungs plačią idėjų geografiją atstovaujančius gerai žinomus kultūros pasaulio veikėjus iš viso pasaulio. Tris forumo dienas visų kultūros profesionalų ir gerbėjų lauks penkios, platų temų spektrą apimančios diskusijos: nuo per krizę išryškėjusio kultūros vaidmens, jos finansavimo mechanizmų iki futuristinių kultūros ateities scenarijų.
Europos kultūros sostinės forumas
Europos kultūros sostinės forumas / A.Aleksandravičiaus nuotr.

„Pasaulį ištikusi pandemija iškėlė galybę klausimų ne tik apie ekonomiką, bet ir apie kultūrą: jos reikšmę krizės metu, iššūkius menininkams, naujus įgūdžius kultūros dalyviams bei kokius galime prognozuoti realius ateities scenarijus.

Forumas sudarys galimybę dalyvauti ir jungtis į diskusiją su žinomais kultūros pasaulio atstovais: Milano IULM universiteto kultūros ekonomikos profesoriumi ir EBPO Venecijos padalinio direktoriumi Pier Luigi Sacco, pasaulyje gerai žinoma futuriste, prekinių ženklų stratege ir rinkos prognozių eksperte Anne Boysen, rašytoju ir bendruomenių menininku François Matarasso, daugeliu kitų žinomų ir Lietuvos kultūrinio gyvenimo veikėjų“, – pranešime spaudai cituojama „Kaunas 2022“ programos vadovė ir forumo organizatorė Ana Čižauskienė.

Pasak A.Čižauskienės, kitai krizės problematikos pusei – finansinei – aptarti, šiemet kartu su „Kūrybiškos Europos“ biuru Lietuvoje organizuojamos dvi specialios „Kultūros rėmėjų forumo“ sesijos, kurioje ir Lietuvos, ir garsiausių tarptautinių fondų ekspertai aptars pakitusius finansavimo modelius ir jų galimybes.

„Į diskusiją apie tai, ko galime tikėtis iš kultūros tarptautiškumo, jungiasi Azijos-Europos fondo, tarptautinio mobilumo programos „Nordic Culture Point“, „Europos kultūros fondo“ atstovai, o aktualią informaciją apie tai, kaip kertinės Lietuvos kultūros finansavimo įstaigos prisitaikė prie naujų sąlygų, galėsime išgirsti iš Lietuvos kultūros tarybos, Centrinės projektų valdymo agentūros, Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos atstovų“, – atskleidžia A.Čižauskienė.

Kultūros rėmėjų forumo sesijas moderuos „Kūrybiškos Europos“ biuro Lietuvoje vadovė Dileta Nenėnė. Kultūros tarptautiškumo temai ir Covid-19 mestam iššūkiui globalios kultūros idėjai bus skirta ir speciali naujienų portalo 15min.lt sesija.

Kultūros ateities scenarijams skirtoje sesijoje apie postpandeminį pasaulį Lietuvos ir tarptautiniai ekspertai bandys nuspėti, jei automobilių gamyklos gamina respiratorius, o parfumeriai – dezinfekcinį skystį, kokie realūs scenarijai laukia kultūros?

Visos forumo diskusijos, į kurias bus galima jungtis virtualioje erdvėje bei užduoti savo klausimus pranešėjams, bus transliuojamos tiesiogiai svetainėje forumas.kaunas2022.eu, „Kaunas 2022“ Facebook paskyroje ir naujienų portale 15min.lt

Visą forumo programą bei daugiau informacijos apie pranešėjus ir diskusijų dalyvius rasite svetainėje www.forumas.kaunas2022.eu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas