Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naktis Kaune: Parodos kalnu kopė šimtai keistuolių

Prieš vidurnaktį eismas Kauno Parodos kalnu buvo uždarytas. Ne dėl kelio remonto darbų. Kalną užėmė spalvinga minia. Su slidėmis, dviračiais, kostiumais, chalatais, kėdėmis ir kas kaip išmanė „Fluxus“ festivalio dalyviai kopė į Parodos kalną.
Kopimas į Parodos kalną
Kopimas į Parodos kalną / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaune vyko Fluxus festivalis, kurio akcentas – kaunietišku karnavalu planuojantis tapti kopimas į Parodos kalną fluxus stiliumi. Šiemet jis surengtas antrąjį kartą.

„Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ kauniečius ir visus miesto svečius kvietė savyje pažadinti Mačiūną ­ – iš J.Mačiūno aikštės, esančios Parodos kalno apačioje, kuo išradingiau pasiekti „viršukalnę“.

Tai – ne tik kopimas iš apačios į viršų, tačiau taip pat – iš centro į ne centrą, iš laikinosios – į šiuolaikinę sostinę.

Užkopus į Parodos kalną vakaras tęsėsi Ąžuolyno parke, kur buvo skirtos erdvės pasirodymams, o interaktyvios veiklos tapo vienu bendru spektakliu.

Prieš kopimą visi norintieji buvo kviečiame pasiimti po bet kokio maisto konservų dėžutę ir užsukti į Kauno paveikslų galeriją susipažinti su Fluxus meno judėjimu. Čia vyko atnaujinto J.Mačiūno Fluxus kabineto atidarymas.

Bilietu į kabineto atidarymą konservų dėžutė tapo prisimenant 1960-uosius metus, kai J.Mačiūnui kilo verslo plano idėja – Europos konservų gamintojams jis išsiuntė laiškus ir paprašė atsiųsti konservų pavyzdžių, kuriuos žadėjo siūlysi JAV rinkai. Nors verslo idėja nepavyko, tačiau menininkas su draugais džiaugėsi ilgą laiką galėdami patys valgyti įvairiausius konservus.

Kaip skelbia „Kaunas 2022“, tie, kurie užkopę į Parodos kalną nusifotografavo prie čia įrengtos Fluxus festivalio sienelės, dalyvauja ir fluksiškiausio kostiumo rinkimuose.

Nuotraukai patekus į renginio galeriją „Kaunas 2022“ „Facebook“ paskyroje, daugiausiai reakcijų sulaukę dalyviai rugsėjo 16 d. bus paskelbti nugalėtojais.

Du geriausiai karnavalui pasiruošę kopėjai laimės po kelionę sau ir draugui į 2020 metų Europos kultūros sostinę Rijeką (Kroatija), kur stebės didįjį atidarymo renginį – karnavalą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas