Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teatre apsigyveno Mitinis Kauno Žvėris

Kauno valstybiniame lėlių teatre pradedamas rodyti žaismingas spektaklis-žaidimas „Kauno Žvėris“. Objektų teatro principu sukurtame pastatyme vizualiai ir žaidybiškai, pasitelkus pagrindines jusles – regą, klausą, uoslę ir lytėjimą, – kartu su mažaisiais žiūrovais keliaujama ieškoti Mitinio Kauno Žvėries, rašoma „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ pranešime spaudai.
Teatre apsigyveno Mitinis Kauno Žvėris
Teatre apsigyveno Mitinis Kauno Žvėris / Pranešimo autorių nuotr.

„Pažinimas yra didžiausias vaizduotės priešas. Kaip ir tikėjimo. Bet žaidimas be vaizduotės – neįdomus. Aš tikiu, kad Kaune gyvena Žvėris. Aš gyvenu įdomiai“, – teigia spektaklio autorius ir režisierius Andrius Žiurauskas.

Šis vaikų spektaklis yra repertuarinis, jis bus rodomas tiek 2021, tiek ir 2022 metais. Repertuaras organizuojamas atsižvelgiant į pandemijos situaciją, tad žiūrovai kviečiami sekti teatro programą.

Spektaklio „Kauno Žvėris“ partneris – „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“, o „Mitinis Kauno Žvėris“ – tai „Kaunas 2022“ programa, kurios metu visi kartu kuriame šiuolaikinę Kauno ir Kauno rajono legendą. Žvėries istorija yra miesto istorija, kuriai pasitelkiamas Mitinis Žvėris – kaip miesto saugotojas bei miesto talismanas.

Iki šiol į pasimatymus su Žvėrimi jau buvo kviesta Kauno pilyje – čia galima pasiklausyti jo knarkimo, Kauno tvirtovės I forte pasitinka Žvėries guolio instaliacija, o Žvėries pasakos skamba Kauno geležinkelio stoties perone: „Mitinio Kauno Žvėries“ traukinys neleis nuobodžiauti laukiantiems savojo traukinio ar tiesiog panorusiems atvykti į pasimatymą su Kauno Žvėrimi.

„Kauno Žvėris įgauna įvairius pavidalus ir tampa įkvėpimo šaltiniu kūrėjams. Vienas smagiausių ir įtaigiausių būdų pristatyti Žvėrį vaikams – teatras, o ypač netradicinės jo formos“, – teigia „Kaunas 2022“ Mitinio Kauno Žvėries programos koordinatorė Renata Bartusevičūtė.

Kitais metais numatoma R.Laužinyko „Ash-Žvėris“ premjera, kuri bus skirta paaugliams ir jaunimui.


  • Kaunas skaičiuoja paskutinius metus iki Europos kultūros sostinės metų.
  • 2022 metais mieste ir rajone renginių numatoma daugiau nei metuose yra dienų: daugiau kaip 40 festivalių, per 60 parodų, daugiau kaip 250 scenos meno renginių, iš kurių daugiau nei 50 premjerų, daugiau nei 250 koncertų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas