Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 23

10 blogiausių šios vasaros filmų

Kasmet publiką pasiekia aibė siaubingų filmų, ypač šiais laikais, kai savo energiją Holivudas skiria tęsiniams, perdirbiniams ir filmams apie žaislus. Bet šią vasarą tragiškų filmų buvo kaip niekad daug: nauji niekieno neprašyti tęsiniai, apgailėtini originalai ir nuobodūs superherojai publiką nuvylė kone kas savaitę.
Filmų kadrų koliažas
Filmų kadrų koliažas
Temos: 2 Kinas Holivudas

Pateikiame „Rolling Stone“ atliktos žiūrovų apklausos metu sudarytą blogiausių vasaros filmų dešimtuką.

10. Warcraft

Padorių filmų pagal kompiuterinius žaidimus nėra daug, bet kai šio projekto ėmėsi Duncanas Jonesas, atrodė, kad „Warcraft“ bus vienas jų. Bet „Mėnulio“ (Moon) ir „Išeities kodo“ (Source Code) režisierius pats pripažino, kad nesuvaldė didžiausio savo projekto. „Kai darai tokį didžiulį filmą, miršti dėl tūkstančio skirtingų karpymų. Kiekvienas pavieniui atrodo nekenksmingas, bet nebegali būti nepriklausomas kūrėjas ir privalai kiekvieną žingsnį derinti su studija“, – kalbėjo D.Jonesas.

VIDEO: WARCRAFT Movie Trailer (2016)

9. „Ben Huras“ / Ben-Hur

Prieš pradedant darbą prie filmo, reiktų užduoti vieną klausimą – ar yra nors viena priežastis jam egzistuoti? Šiuo atveju atsakymas akivaizdus: ne. Ar jis gali kuo nors patobulinti 11 „Oskarą“ laimėjusį 1959-ųjų originalą? Senesni fanai nenorės žiūrėti 3D perdirbinio, jaunesniems nerūpės filmas apie kardus ir sandalus. Studija išleido 100 milijonų dolerių ir nepagalvojo, ar yra kas nors, kam bus įdomu žiūrėti baigtą produktą.

VIDEO: Ben-Hur Official Trailer #1 (2016) - Morgan Freeman, Jack Huston Movie HD

8. „Vėžliukai nindzės: šėšlių įkaitai“ / Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows

Pirmoji dalis, išėjusi 2014-ais, daugelį nustebino uždirbdama pusę milijardo dolerių. Tokie pinigai garantuoja tęsinį ir štai vos po dviejų metų jis čia. Šįkart nindzės kovoja su mutavusiu raganosiu ir paršu. Klausimas tas pats – kam visa tai? Filmas uždirbo mažiau nei pusę pirmojo pelno, bet vis tiek atsipirko, tad gali būti, jog 2018-ais pasirodys trečia dalis.

VIDEO: Teenage Mutant Ninja Turtles 2 Trailer (2016) - Paramount Pictures

7. „Neoninis demonas“ / Neon Demon

Kanuose pristatytas trileris susilaukė maždaug tiek pat plojimų, kiek pasipiktinimo šūksnių. Situacija ir dabar panaši – daugelis „Neoninio demono“ nekenčia, bet maždaug tiek pat žmonių jį aukština. Apie į Los Andželą atsikrausčiusį modelį pasakojantis filmas antrojoje pusėje yra labai kruvinas ir labai, labai keistas. Bet jis bent jau yra įdomus bandymas.

VIDEO: Teenage Mutant Ninja Turtles 2 Trailer (2016) - Paramount Pictures

6. Swiss Army Man

Danielis Radcliff'as nusipelnė pagyrimo. Nors „Hario Poterio“ saga jam uždirbo tiek, kad likusį gyvenimą jis galėtų išvis nebedirbti, dabar aktorius renkasi mažus, originalius projektus. Šiame, pavyzdžiui, jis vaidina bezdantį ir vandenį leidžiantį lavoną. Neabejotinai vienas įdomesnių metų filmų daugeliui žiūrovų vis tik palieka negerą skonį.

VIDEO: Swiss Army Man | Official Trailer HD | A24

5. „Kapitonas Amerika: pilietinis karas“ / Captain America: Civil War

Turbūt ankstoka šitai skelbti, bet gal komiksų karštligė jau eina į pabaigą? „Pilietinis karas“ surinko 1.15 milijardo dolerių, bet tai yra gerokai mažiau nei „Keršytojų“ filmai ar paskutinė „Geležinio žmogaus“ dalis. Šįkart herojai susimuša vienas su kitu, nes nesutinka su „Jungtinių tautų“ siūlymu riboti jų veiklą. Visi mušasi, visi susitaiko ir be didesnių pasekmių liekame laukti kito tęsinio.

VIDEO: Marvel's Captain America: Civil War - Trailer 2

4. „Iksmenai: apokalipsė“ / X-man: Apocalypse

Tai jau devintas šių mutantų filmas per pastaruosius šešiolika metų. Žiūrėti „Apokalipsę“ nemačius kitų dalių būtų tas pats, kaip užeiti į Federico Fellini filmo pabaigą ir stebėtis, kad nesupranti, kas vyksta. „Iksmenų“ pasaulyje jau buvo daugybė kelionių laiku, o visi veikėjai tuo pat metu yra ir seni, ir jauni. Viskas čia labai sudėtinga. Galbūt dėl to naujausia jų nuotykių dalis uždirbo gerokai mažiau nei prieš tai buvęs filmas „Iksmenai: praėjusios ateities dienos“.

VIDEO: X-Men: Apocalypse | Final Trailer [HD] | 20th Century FOX

3. „Vaiduoklių medžiotojai“ / Ghostbusters

Kas galėjo įsivaizduoti, kad šitokie ginčai vyks dėl „Vaiduoklių medžiotojų“? Paskelbus, kad perdirbinyje ketveriukę sudarys moterys, internetas pasipiktino ir pasipylė daugybės neigiamų komentarų lavina. Visa tai išprovokavo tūkstančius atsakomųjų straipsnių. Bet kai galiausiai išėjo pats filmas, tiek publika, tiek kritikai gūžtelėjo pečiais. O daugiau kaip 200 mln. dolerių surinkę „Vaiduoklių medžiotojai“ nuvylė ir studiją, tad kažin, ar teks kankintis su tęsiniu.

VIDEO: Moteriškos „Vaiduoklių medžiotojų“ versijos anonsas

2. „Nepriklausomybės diena atgimimas“ / Independence Day: Resurgence

Jei šis tęsinys būtų išėjęs 1999-ais, jis tikriausiai būtų tapęs didžiuliu hitu. Bet jis išėjo tik šiemet. O 17 metų Holivude – ilgas laiko tarpas. Negana to, tęsiniui negrįžo Willas Smithas, be kurio originale didelių žvaigždžių nebuvo. Žiūrovams tęsinys daugiau priminė pirmojo filmo tęsinį, o 400 mln. pelno šiandien veiksmo filmui yra niekinga suma.

VIDEO: Independence Day 2 Resurgence | official trailer US (2016) Roland Emmerich Liam Hemsworth

1. „Savižudžių būrys“ / Suicide Squad

Kai pasirodė pirmasis „Savižudžių būrio“ anonsas, atrodė, kad „DC“ komiksai, išjuokti dėl „Žmogaus iš plieno“ ir „Betmeno prieš Supermeną: teisingumo aušros“, pagaliau išleis tikrai kokybišką filmą. Jaredas Leto atrodė kaip tobulas Džokeris, o atmosfera – smagi ir originali. Bet pasirodo, jog anonse buvo sudėtas kiekvienas padorus „Savižudžių būrio“ epizodas – visa kita buvo nuobodu ir beprasmiška. J.Leto Džokeris pasirodė vos poroje scenų, taip papiktindamas jo laukusius fanus. Galbūt tolesniuose filmuose šie veikėjai pasirodys geriau, bet galima lažintis, jog ne.

VIDEO: Suicide Squad - Official Trailer 1 [HD]

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas