Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 01

2018-ųjų startas: 10 įkvepiančių filmų metų pradžiai

Pirmoji metų diena gali būti tikrai nelengva, o pulti prie darbų ne tik nesinori, bet dar šiek tiek ir ankstoka. Tad kol dar apmąstote senuosius metus bei tik pradedate planuoti naujus, siūlome įsijungti vieną iš šių filmų. Tikimės, kad jie padės rasti įkvėpimo paversti šiuos metus įspūdingesniais nei bet kurie ligi šiol.
Kadrai iš filmų: „Laukinė“, „Volterio Mičio slaptas gyvenimas“, „Visko teorija“
Kadrai iš filmų: „Laukinė“, „Volterio Mičio slaptas gyvenimas“, „Visko teorija“
Temos: 2 Kinas „Telia“

1. „Liūtas“ / Lion (2016)

Kelionėje iš atokaus Indijos kaimo, penkiametis Saroo atskiriamas nuo savo brolio. Jis vienas Kolkatoje praleidžia kelis mėnesius, kol galų gale yra paimamas į vaikų namus. Galiausiai jį įvaikina australų šeima, ir nors Saroo auga apsuptas meilės, jį persekioja ankstesnis gyvenimas. Ištobulėjus palydovinės navigacijos technologijoms, jis ryžtasi keliauti ieškoti namų, net jei viskas, ką atsimena, tėra vandens bokštas ir dienų, praleistų traukinyje, skaičius.

VIDEO: Lion Official Trailer 1 (2016) - Dev Patel Movie

2. „Volterio Mičio slaptas gyvenimas“ / The Secret Life of Walter Mitty (2013)

Šis filmas yra tarsi priminimas, kad gyvenimas yra nuotykis, kuris prasideda tik tada, kai paliekame komforto zoną. Tiesa, dažnai iš jos išeiti tenka privertus aplinkybėms, kaip nutiko ir filmo herojui, tačiau galiausiai tai virsta supratimu, kad žmogaus galimybės yra beribės – tereikia šiek tiek ryžto. Nenuostabu, kad po šio filmo su pasakiškais Šiaurės vaizdais turizmas į Islandiją suaktyvėjo kaip niekad.

VIDEO: Filmas „The Secret Life of Walter Mitty“

3. „Laukinė“ / Wild (2014)

„Laukinė“ yra tikrais faktais paremta istorija apie nepatyrusią žygeivę Cheryl Strayed, kuri mirus motinai ir žlugus santuokai viena leidžiasi į žygį Ramiojo vandenyno keterų trasa (Pacific Crest Trail). Jos pasirinkta trasa driekiasi apie pusantro tūkstančio kilometrų, kuprinė jai gerokai per didelė, o žygiavimo patirties – stipriai per mažai. Ši moteris įkvėpė ne vieną, o filmas stengiasi atskleisti virsmą nuo palaužtos moters iki kone kultinės asmenybės.

VIDEO: Filmo „Laukinė“ anonsas

4. „Mažasis princas“ / Le Petit Prince (2015)

Kaip ir klasika tapusi A. de Saint-Exupéry knyga, ši nauja adaptacija tikrai įkvėps prisiminti jaunatvišką nuostabą ir smalsumą. Nesvarbu kokio amžiaus bebūtumėte ir kokią gyvenimišką patirtį bebūtumėte, ši istorija įkvėpti gali kiekvieną. Filmas pasakoja istoriją apie mergaitę, kuri gyvena itin „suaugusiame“ pasaulyje, kuriam jos mama bando mergaitę paruošti. Tačiau jos kaimynas aviatorius jai parodo pasaulį, kuriame viskas įmanoma, - Mažojo princo pasaulį.

VIDEO: The Little Prince Official Trailer #1 (2015) - Marion Cotillard, Jeff Bridges Animated Movie HD

5. „Visko teorija“ / The Theory of Everything (2014)

„Visko teorija“ yra filmas apie vieną žymiausių ir genialiausių mūsų laikų fizikų Stepheną Hawkingą ir Jane Wilde, menotyros studentę, kuri jį įsimylėjo septintajame dešimtmetyje. Iš Hawkingo, gabaus, bet nenuoseklaus kosmologijos studento, nebuvo tikimąsi daug, ypač šiam diagnozavus nepagydomą ligą būnant vos 21-erių. Tačiau pasidavus jo kūnui, jo akademinis pripažinimas tik išaugo, o asmeniniam gyvenimui teko patirti jaudinančią dramą.

VIDEO: The Theory of Everything - Official Trailer (Universal Pictures) HD

6. „Selma“ / Selma (2014)

Ši „Oskarą“ pelniusi istorinė drama pasakoja Martino Lutherio Kingo istoriją. Šis filmas stengiasi atskleisti šią asmenybę ir įvykius, nulėmusius garsųjį maršą Alabamoje, 1965-aisiais – nuo Selmos iki Montgomerio. Tai įsimintinas ir tikrai jaudinantis filmas, įrodantis, jog turėdamas pakankamai ryžto, istoriją pakeisti gali ir vienas žmogus.

VIDEO: Selma Official Trailer #1 (2015) - Oprah Winfrey, Cuba Gooding Jr. Movie HD

7. „Vajana“ / Moana (2016)

Vajana tikrai nėra tipinė „Disney“ princesė, kuriai reikia princo pagalbos. Ši mergina viena ryžtasi kelionei po vandenyną, o savo jėga ir užsispyrimu neretai pralenkia ir pusdievį Mauį, kurį sutinka kelyje. Be to, šio filmo animacija tikrai įspūdinga ir yra didžiulio žmonių darbo rezultatas. Prie jo dirbo keturi režisieriai, Taičio kultūros konsultantai, daugybė šlapių savanorių, šimtai havajiečių moterų balso perklausose, polineziečių choras, astronomai ir dizaineriai.

VIDEO: Filmo „Vajana“ pristatymo klipas

8. „Paslėptos figūros“ / Hidden Figures (2016)

Šis filmas vyksta įtemptu laikotarpiu, kai JAV ir Sovietų Sąjunga varžėsi, kuri pirmoji užkariaus kosmosą. Tai pasakojimas apie tai, kaip trys afroamerikietės matematikės dirba ties užduotimi išsiųsti Johną Glenną į kosmosą. Jas ne tik spaudžia laikas varžybose norint aplenkti Rusiją, bet ir kasdienė diskriminacija baltaodžių vyrų kolektyve.

VIDEO: Filmo „Paslėpti skaičiai“ anonsas:

9. „Erelis Edis“ / Eddie the Eagle (2016)

Tai tikrais faktais paremta istorija apie Michaelą „Edį“ Edwardsą – neeilinės drąsos britų slidininką, kuris nenustojo pasitikėti savimi net tada, kai juo netikėjo visa tauta. Padedamas charizmatiško ir maištingo trenerio, jis užbūrė sporto aistruolių širdis, netikėtai pasirodydamas 1988-ųjų Kalgario Žiemos olimpinėse žaidynėse. Šis istorinis pasirodymas tikrai turėtų įkvėpti kiekvieną siekti savo svajonių, kad ir kokios nerealios jos iš pradžių beatrodytų.

VIDEO: Eddie the Eagle | Official Trailer [HD] | 20th Century FOX

10. „Džoja“ / Joy (2015)

Džoja yra protinga ir energinga jauna moteris, tačiau gyvenimas jos negaili. Ji yra išsiskyrusi ir prižiūri du vaikus, kol jos buvęs vyras gyvena rūsyje, motina viršuje nesikelia iš lovos ir tiesiog žiūri muilo operas ištisą dieną, o tėvas (išsiskyręs su motina prieš 17 metų), dabar irgi atsikelia gyventi kartu. Tačiau net ir šiomis sąlygomis ji randa įkvėpimo ir išranda naują grindų šluostės dizainą, kuris į gyvenimą įneša labai įvairių nuotykių.

VIDEO: Filmo „Džoja“ su Jennifer Lawrence anonsas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas