Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2012 12 06

Filmo „Ana Karenina“ kūrėjai italai išgyrė Vilnių ir lietuvių profesionalus – depresiją jiems kėlė tik oras

Vilniaus geležinkelio stotis šiomis dienomis nusikėlė į XIX amžių – čia šurmuliavo to laiko drabužiais vilkintys keleiviai, o perone stovėjo ir kelis metrus pirmyn atgal važinėjo praeitį menantis traukinys. Filmavimo grupė ir nuolat pasigirstantys šūkiai: „Action!“ ir „Dirbam!“ išdavė, kad čia gimsta naujas filmas „Ana Karenina“.
Vittoria Puccini
Vittoria Puccini / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Italų kino kompanija „Lux Vide“ pusantro mėnesio filmavimams pasirinko Vilnių ir jo apylinkes – būsima kino juosta buvo fiksuojama Aleksandro Puškino muziejuje, Šv.Nikolajaus cerkvėje, Vileišių rūmuose, Dominikonų gatvėje, o pastarosiomis dienomis filmavimo darbai persikėlė į Vilniaus geležinkelio stotį.

Kelioms dienoms čia atsirado iškabos, skelbiančios, kad tai – Sankt Peterburgo, o kiek toliau – ir Maskvos geležinkelio stotys. Filmavimo grupė išsinuomojo senovinį lokomotyvą, o dailininkai pasendino traukinių vagonus, pakabino senovinius žibintus.

„Šiandien čia filmuojamas traukinio atvykimas į Peterburgo geležinkelio stotį. Ana Karenina atvažiuoja pas savo vyrą, jis ją pasitinka ir jie ruošiasi važiuoti į namus. Bet išvakarėse Ana susipažįsta su savo būsimu meilužiu Vronskiu. Šioje stotyje įvyksta ir jo bei Anos vyro susipažinimas, kuris baigiasi dramatiškai“, – ketvirtadienį filmuojamas scenas pristatė filmo prodiuserė Lietuvoje Milda Leiputė.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Vittoria Puccini
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Vittoria Puccini

Kulminacinė Anos Kareninos, kurią vaidina garsi italų aktorė Vittoria Puccini, mirties scena buvo nufilmuota trečiadienį.

„Aktorė nepageidavo žiniasklaidos dėmesio, nes jai reikėjo susikaupti šiai tragiškai scenai – ir emociškai, ir fiziškai. Žinoma, ji pati po traukiniu nešoko – tam mes turime kaskadininkus“, – aiškino prodiuserė.

„Anos Kareninos“ filmavimo grupę sudaro per 100 kino kūrėjų su aktoriais – didžioji dalis jų yra lietuviai. Masinėse filmo scenose nusifilmavo 600–700 Lietuvos statistų.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Filmo Ana Karenina filmavimo akimirka
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Filmo „Ana Karenina“ filmavimo akimirka

„Kasdien dirbame po 12–16 valandų, laisvus turime tik sekmadienius. Iš Italijos, Vokietijos, Prancūzijos atvykę aktoriai ir filmavimo grupės nariai labai patenkinti vieta ir maistu. Tik mūsų oras italams kelia depresiją, – išdavė M.Leiputė. – Jiems sunku – vieną savaitgalį aktoriai buvo išskridę trumpam pasimatyti su šeimomis, tai grįžę džiaugėsi, kad po ilgo laiko pagaliau pamatė saulę.“

Pagrindinio vaidmens atlikėja V.Puccini ketvirtadienį atsisakė bendrauti su žurnalistais, tikindama, kad turi daug darbo. Sulaukusi fotografų dėmesio, 31-erių metų Italijos kino žvaigždė liko nepatenkinta, kad buvo fotografuojama iš per daug arti. Italijoje artistė išgarsėjo, suvaidinusi pagrindinį vaidmenį televizijos muilo operoje „Elisa di Rivombrosa“.

Tuo tarpu Anos Kareninos meilužio Aleksejaus Kirilovičiaus Vronskio vaidmenį kuriantis iš Čilės kilęs anglų aktorius Santiago Cabrera negailėjo pagyrų Vilniui ir tikino per filmavimą šį miestą puikiai pažinęs.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Filmo Ana Karenina filmavimo akimirka
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Filmo „Ana Karenina“ filmavimo akimirka

„Čia viskas labai autentiška ir tinka filmui – man labai patinka Vilniaus senamiestis. Per šiek tiek daugiau nei mėnesį filmavausi įvairiose Vilniaus vietose ir dabar jau esu šio miesto ekspertas – galėčiau būti Vilniaus gidu, – šypsojosi aktorius, pelnęs apdovanojimą už vaidmenį seriale „Herojai“. – Levo Tolstojaus „Anos Karenina“ – vienas geriausių klasikos romanų, todėl man didelė garbė vaidinti vieną šios istorijos personažų.“

Vyresnį Anos Kareninos vyrą – grafą Aleksejų Aleksandrovičių Kareniną – būsimoje kino juostoje vaidina vokiečių aktorius Benjaminas Sadleris. Aktorius Lietuvoje filmuojasi jau antrą kartą – pirmąjį vaidmenį jis kūrė italų čia filmuotoje kino juostoje „Karas ir taika“.

„Pirmą kartą čia buvau vasaros pabaigoje, buvo šilta – tai man patiko. Dabar, žiemą, čia šalčiau, nei man patiktų, bet juk mes vaizduojame Rusiją – turiu prie to prisitaikyti. Mums dabar reikia sniego, todėl puiku, kad turime jo tikro, – džiaugėsi B.Sadleris. – Lietuvoje žmonės labai draugiški ir paslaugūs. Abu filmai, kuriuose čia filmavausi, buvo istoriniai ir mums pasisekė, kad nereikėjo daug keliauti – visos filmavimui parinktos vietos buvo netoliese.“

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Filmo Ana Karenina filmavimo akimirka
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Filmo „Ana Karenina“ filmavimo akimirka

Gerų žodžių Lietuvos filmavimo grupei ir filmavimo vietoms negailėjo ir šios kino juostos režisierius Christianas Duguay.

„Akivaizdu, kad dabar oras yra tinkamas filmavimams ir leidžia mums puikiai pavaizduoti Rusiją. Taip pat esu labai patenkintas kūrybine grupe. Man sakė, kad čia dirba profesionalūs kino kūrėjai, bet aš nesitikėjau, kad gausiu tokio aukštos kvalifikacijos profesionalus. Dabar visiems galėsiu rekomenduoti vykti čia“, – tikino C.Duguay.

Režisierius, jau sukūręs apie 30 televizijos ir kino skirtingų žanrų filmų, prisipažino, kad statyti „Aną Kareniną“ jam yra didelis iššūkis.

„Daug kas man sakė, kodėl tu darai dar vieną „Aną Kareniną“, kai netrukus bus pristatyta Holivudo „Ana Karenina“. Bet man tai – ne naujiena. Kai kūriau kino juostą „Žaną d'Ark“, tuo metu buvo filmuojamos dar dvi „Žanos d'Ark“, tačiau mums pavyko padaryti geriausią versiją, – pasakojo režisierius. – Baigiantis „Anos Kareninos“ filmavimams, galiu pasakyti, kad šis filmas tikrai viršys visų lūkesčius.“

Kino juosta „Ana Karenina“ kuriama Italijos televizijai – jos premjera turėtų įvykti kitų metų rudenį. Kol kas, anot prodiuserės, šio filmo neplanuojama rodyti Lietuvoje.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Filmo Ana Karenina filmavimo akimirka
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Filmo „Ana Karenina“ filmavimo akimirka

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas