Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 30

Arūno Matelio filmas „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“ Lietuvos kino ekranus pasieks vasarį

Šiandien pristatyta režisieriaus Arūno Matelio filmo „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“ premjeros data. Kaip teigiama pranešime spaudai, laukiamiausia kitų metų premjera Lietuvoje įvyks vasario 9 dieną.
„Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“
„Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“ / Gintauto Beržinsko nuotr.

Lietuvos žiūrovai galės išvysti filmą, kuris jau dabar yra nuskynęs laurus ne viename tarptautiniame A klasės kino festivalyje, yra pelnęs ir žiūroviškiausio filmo apdovanojimą.

Filmas „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“ pasakoja apie vienas sudėtingiausių bei populiariausių varžybų pasaulyje – „Giro d'Italia“, kuriose vienas svarbiausių vaidmenų tenka vadinamiems „gregory“, dviratininkams, kurie metai iš metų rizikuoja savo sveikata ir gyvybe, alina save be gailesčio, sąmoningai atsisakydami pergalės skonio dėl kitų triumfo.

Anot režisieriaus, nematoma šio sporto pasaulio pusė jam tapo pretekstu kalbėti apie pasiaukojimą. „Nematomus herojus, šešėlyje liekančius tikruosius didvyrius galime atpažinti visur – ne tik sporto pasaulyje, bet ir namuose, darbe, gatvėje,“ – sako A. Matelis.

Beveik 8-erius metus režisieriaus A. Matelio kurtas filmas – didžiausias bendros gamybos Europoje kino projektas, kurio gamyboje dalyvavo net aštuonios šalys: Lietuva, Italija, Šveicarija, Airija, Šiaurės Airija, Latvija, Ispanija ir Belgija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas