Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 08 02

Austrijos televizija iš programos išėmė filmą apie vietos juodaodžių bendruomenę

Austrijos kino režisierius Teddy Podgorskis jaunesnysis ketvirtadienį sukritikavo šalies viešąjį transliuotoją, kad jo sukurtas filmas apie vietos juodaodžių bendruomenę iš anksto neperspėjus buvo išimtas iš televizijos programos.
Televizorius
Televizorius / 123rf.com nuotr.
Temos: 2 Austrija Kinas

Filmas „Black in Vienna – from Soliman to Alaba“ šį sekmadienį turėjo būti rodomas ORF 2 kanale.

Tačiau režisierius Teddy Podgorskis jaunesnysis sakė, kad praėjusią savaitę jam buvo pranešta, jog filmas buvo išbrauktas iš televizijos programos.

Laikraščiui „Standard“ menininkas pasakojo, kad dokumentinį filmą „redaktorius priėmė su labai dideliu entuziazmu“, o sprendimas jo nerodyti buvo priimtas „be išsamesnių su turiniu susijusių priežasčių“.

T.Podgorskio jaunesniojo teigimu, filmas taip pat atskleidė miesto juodaodžių bendruomenės įnašą „į giliai įsišaknijusius prietarus“, su kuriais kitos rasės asmenys vis dar susiduria.

Pranešime Austrijos žiniasklaidai ORF sakė: „Pateiktas dokumentinis filmas neatitiko užsakytos koncepcijos, atsižvelgiant į jo formą, turinį ir techninius aspektus.“

„Peržiūrėjus filmą, transliacijos laikas buvo atidėtas ir režisieriaus buvo paprašyta pertvarkyti filmą“, – teigiama televizijos pranešime.

T.Podgorskis jaunesnysis savo ruožtu sakė, kad jam nebuvo pateikta jokių pretenzijų.

ORF pastaruoju metu dažnai kentėdavo nuo populistinės Austrijos laisvės partijos (FPOe), nuo praėjusių metų pabaigos priklausančios koalicijos vyriausybei, akibrokštų.

Anksčiau šiais metais FPOe partijos vadovas ir vicekancleris Heinzas-Christianas Strache buvo priverstas atsiprašyti Armino Wolfo, vieno įtakingiausių ORF darbuotojų, už įrašą socialiniame tinkle „Facebook“, kuriame kaltino žurnalistą skleidžiant „melą“ ir „išgalvotas naujienas“.

T.Podgorskio jaunesniojo dokumentinis filmas turėjo būti parodytas kaip serijos „Oesterreich Bild“ („Austrijos įvaizdis“) dalis. Šį sekmadienį vietoje jo bus transliuojama laida apie Vienos vyno užeigas „Heuriger“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas