Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 03 23

„Baltos lankos“ bendradarbiaus su „Kino pavasariu“: ieškos panašumų tarp filmų ir knygų

Leidykla „Baltos lankos“ susitarė dėl kūrybinio bendradarbiavimo su festivaliu „Kino pavasaris“. Festivalio programos sudarytojai bei leidyklos ekspertai kartu ieškojo filmų bei knygų, kurie sukeltų panašius išgyvenimus, potyrius, leistų pajusti panašias emocijas, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Kadras iš filmo ir knygos „Migracijos“ viršelis
Kadras iš filmo ir knygos „Migracijos“ viršelis / „Baltų lankų“ nuotr.

„Kino ir literatūros ryšiai kartais vos juntami, kartais akivaizdūs, bet iš esmės – nesutraukomi. Abi meno rūšys nuolat viena kitą įkvepia, papildo, atveria naujus prasminius viena kitos kontekstus, todėl pratęsti knygos gyvenimą filme ir atvirkščiai, paieškoti sąsajų tarp iš pirmo žvilgsnio labai skirtingų dviejų kūrinių pasirodė įdomi ir kiek netikėta mintis. „Kino pavasario“ filmų programa atvėrė platų horizontą šiai minčiai įsikūnyti daugiabalsiais duetais su „Baltų lankų“ rimtosios literatūros naujienomis“, – sako leidyklos „Baltos lankos“ vyriausioji redaktorė Saulina Kochanskaitė.

Poromis tapo ir į specialią programą „Kino lentyna / knygų salė“ pateko 10 festivalio filmų bei 10 „Baltų lankų“ išleistų knygų, tarp jų: rašytojo Karlo Oveʼs Knausgårdo romanas „Mano kova. Šokis tamsoje“ ir Burhano Qurbani filmas „Berlynas. Aleksandro aikštė“, Margaret Atwood romanas „Liudijimai“ ir Michelo Franco filmas „Nauja tvarka“, Clarice Lispector knyga „Arti laukinės širdies“ ir Itonje Soimer Guttormsen filmas „Gritt“ bei kiti duetai.

„Baltų lankų“ nuotr./Kadras iš filmo ir knygos „Hamnetas“ viršelis
„Baltų lankų“ nuotr./Kadras iš filmo ir knygos „Hamnetas“ viršelis

„Visada ieškome išskirtinių, kokybiškų, turiningų partnerysčių, išplečiančių žiūrovų patirtis. Todėl apsidžiaugėme sulaukę tokio ne visai įprasto leidyklos pasiūlymo. Mūsų komandą itin įkvėpė iššūkis šių metų filmams atrasti „giminingas“ knygas – tai leido ne tik dar kartą, kitu kampu įvertinti mūsų pasirinktus filmus, bet ir pagalvoti apie prasmingą juose keliamų temų pratęsimą „Baltų lankų“ knygose“, – teigia „Kino pavasario“ vykdomoji direktorė Agnesta Filatovė.

Progą bendradarbiauti suteikė ir tai, kad šiemet festivalis jau antrus metus iš eilės vyksta virtualioje erdvėje. „Kino pavasario“ pristatytoje naujoje virtualioje platformoje dešimties rinkinio „Kino lentyna / knygų salė“ filmų pristatymuose žiūrovai ras ir įtraukiančius knygų aprašymus bei galimybę jas įsigyti.

Festivalis „Kino pavasaris“ vyksta kovo 18 – balandžio 6 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas