Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 02 11

Berlyno kino festivalyje – dėmesys pandemijos metu sukurtiems filmams

Berlyno tarptautiniame kino festivalyje kitą mėnesį konkursinėje programoje dalyvaus 15 filmų, sukurtų pandemijos metu ir besivaržančių dėl festivalio pagrindinio prizo „Auksinio lokio“, ketvirtadienį pranešė organizatoriai.
Berlyno kino festivalis
Berlyno kino festivalis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Renginyje, kuris dėl pandemijos ir Vokietijoje taikomų suvaržymų vyks internetu, tarp savo darbus pristatysiančių kino kūrėjų bus, „Emmy“ apdovanojimo laureatė Maria Schrader, vokiečių ir ispanų aktorius Danielis Bruehlis, prancūzų režisierė Celine Sciamma.

Berlynalės meno direktorius Carlo Chatrianas sakė, kad visi konkurso programos dalyviai, pretenduojantys į aukščiausius apdovanojimus kovo 1–5 dienomis vyksiančiame renginyje yra „filmai, kurių produkcijos arba postprodukcijos procesas sutapo su pandemija“.

„Nors tik keletas jų tiesiogiai parodo tą naują pasaulį, kuriame mes gyvename, visų gilumoje galime įžvelgti tuos nežinomybės laikus, kuriuos išgyvename“, – sakė jis, pristatydamas filmų sąrašą.

„Visur tvyro tas blogos nuojautos jausmas“, – sakė C.Chatrianas.

„Emmy“ apdovanojimą už miniserialą „Neortodoksiška“ (Unorthodox) pelniusi M.Schrader pristatys mokslinės fantastikos komediją apie moterį, suradusią savo poną Teisingąjį. Pagrindinį vaidmenį joje atliko vokiečių aktorė Sandra Hueller.

D.Bruehlis, kuriam tarptautinę šlovę atnešė jo vaidmuo tragikomedijoje „Sudie, Leninai“ („Good Bye, Lenin), festivalyje debiutuos kaip režisierius su juosta apie Berlyno gentrifikaciją „Next Door“.

C.Sciamma, kurios juosta „Liepsnojančios moters portretas“ (Portrait de la jeune fille en feu) gavo apdovanojimą už geriausią scenarijų Kanų kino festivalyje, Berlyne pristatys savo naują darbą „Mamytė“ (Petite Maman).

Dviejų dalių festivalis

Vienas garsiausių Rumunijos kino kūrėjų Radu Jude, 2015 metais laimėjęs „Sidabrinį lokį“ už filmą apie išankstinių nuostatų prieš romus kilmę „Aferim!“, šiemet sugrįžta su juosta „Bad Luck Banging or Loony Porn“. Filmas pasakoja apie mokytoją, kurios intymus vaizdo įrašas atsiduria internete.

Libano režisieriai Joana Hadjithomas ir Khalilas Joreige'as festivalyje parodys savo naujausią darbą „Memory Box“ apie imigrantę motiną, kurią persekioja atsiminimai iš pilietinio karo jos šalyje.

Prancūzų režisieriaus Xavier Beauvois, juostos „Apie dievus ir žmones“ (Des hommes et des dieux) kūrėjo, naujasis darbas „Albatrosas“ (Albatros) pasakoja apie vieno kaimo policijos pareigūno išbandymus.

Festivalių favoritas Pietų Korėjos režisierius Hong Sang-soo parodys savo naują filmą „Įžanga“ (Introduction), kuriame vadina jo mūza, geriausios aktorės titulą 2017 metų Berlynalėje pelniusi Kim Min-hee.

Į programą taip pat įtrauktas Alonso Ruizpalacioso meksikietiškas dokumentinis filmas „A Cop Movie“, iraniečių drama apie mirties bausmę „Ballad of a White Cow“, kurią sukūrė Behtashas Sanaeeha ir Maryam Moghaddam, bei vengrų režisieriaus Deneso Nagy juosta apie Antrąjį pasaulinį karą „Natural Light“.

71-oji Berlynalė, kartu su Kanų ir Venecijos kino festivaliais priskiriama prestižiškiausiems Europos kino renginiams, vyks pirmoji iš jų.

Dėl koronaviruso protrūkio šiemet festivalis vyks dviem etapais. Pirmoji festivalio dalis kovą bus skirta kino pramonės profesionalams, o antroji birželį – įprastai festivalio auditorijai.

Į festivalio žiuri komisiją įeina šeši buvę „Ausinių lokių“ laureatai, įskaitant iraniečių režisierių disidentą Mohammadą Rasoulofą, pernai apdovanotą už darbą apie mirties bausmę jo šalyje „There Is No Evil“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas