Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 31

Būdama 89-erių mirė prancūzų aktorė Jeanne Moreau

Būdama 89 metų mirė prancūzų aktorė Jeanne Moreau, išgarsėjusi vaidmeniu filme „Žiulis ir Džimas“ ir suvaidinusi keliose geriausiai kritikų įvertintose XX amžiaus juostose, pirmadienį pranešė jos agentas.
Jeanne Moreau
Jeanne Moreau / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.
Temos: 2 Kinas Mirtis

Aktorė, žavėjusi gerbėjus savo aksominiu balsu ir nepakartojamu grožiu, buvo rasta negyva savo namuose Paryžiuje, naujienų agentūrai AFP sakė rajono meras.

J.Moreau išgarsėjo 1962 metais nusifilmavusi režisieriaus Francois Truffaut juostoje „Žiulis ir Džimas“. Aktorės karjera truko itin ilgai – ji filmavosi ir perkopusi devintą dešimtį.

1992 metais ji pelnė prestižinį „Cezario“ apdovanojimą geriausios aktorės kategorijoje už vaidmenį juostoje „Senutė, ėjusi jūra“ (La vieille qui marchait dans la mer).

J.Moreau 1960 metų Kanų kino festivalyje buvo pripažinta geriausia aktore už vaidmenį Peterio Brooko filme „Moderato cantabile“.

1991-aisiais jai buvo skirtas Venecijos festivalio garbės „Auksinis liūtas“ už indėlį į kino plėtrą. Analogišką apdovanojimą 1997-aisiais aktorei skyrė Europos kino meno akademija.

2003-metais J.Moreau pelnė Kanų festivalio, o 2005-aisiais – Berlyno festivalio garbės apdovanojimus.

Ji taip pat dukart buvo Kanų festivalio žiūri pirmininkė – 1975 ir 1995 metais.

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas pagerbdamas velionę sakė, kad J.Moreau „įkūnijo kiną“ ir buvo laisva siela, kuri „visada priešinosi nustatytai tvarkai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas