Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 17

Dainininkė G.Kilčiauskienė apie filmą „Meilė ir malonė“: verkiau, pykau, žavėjausi

Būsimas festivalio „Kino pavasaris“ hitas – filmas „Meilė ir malonė“ („Love & Mercy“) – tai netradicinis žvilgsnis į muzikos genijaus, grupės „The Beach Boys“ lyderio B. Wilsono gyvenimą. Vieną laukiamiausių festivalio filmų rekomenduoja džiazo atlikėja, dainų autorė, grupės „Empti“ vokalistė Giedrė Kiličauskienė.
Giedrė
Giedrė / Linos Martinkėnaitės nuotr.

Šviesiaplaukė Melinda nė nenutuokia, kas ką tik įžengė į automobilių saloną, kuriame ji dirba. Tai Brianas Wilsonas – grupės „The Beach Boys“ įkūrėjas, lyderis ir kultinių dainų autorius. Kuo artimiau Melinda ima su juo bendrauti, tuo daugiau sužino apie jo gyvenimą ir sunkią vaikystę. Ji pastebi, koks liguistas perfekcionistas yra Brianas, ir sužino apie jam psichoterapeuto diagnozuotą ligą.

VIDEO: Filmo „Meilė ir malonė“ anonsas

Būsimas festivalio „Kino pavasaris“ hitas – filmas „Meilė ir malonė“ („Love & Mercy“) – tai netradicinis žvilgsnis į muzikos genijaus B. Wilsono gyvenimą, kurį režisavo lig šiol kaip prodiuseris kine dirbęs Billas Pohlandas. Jo filmografijoje – „Oskarais“ apdovanoti filmai „12 vergovės metų“ ir „Kuprotas kalnas“. 

O filme skambantis „The Beach Boys“ kūrinys „God Only Knows“ tapo šių metų „Kino pavasario“ daina, kurią kino teatruose dvi savaites girdės festivalio žiūrovai.

Vieną laukiamiausių festivalio filmų rekomenduoja džiazo atlikėja, dainų autorė, grupės „Empti“ vokalistė Giedrė Kiličauskienė. Dalinamės jos įspūdžiais apie filmą.     

Nustebino. Visų pirma, grupės dainininko ir dainų autoriaus Briano Wilsono istorija. Tiesą sakant, iki šio filmo ne tiek daug ir žinojau apie grupę „The Beach Boys“. Maniau, jog tai saldus „boy band'as“, kurių muzika kažkiek artima mano skoniui. Išankstinė nuomonė apie filmą buvo rezervuota.

Sukrėtė. Išprotėjusių genijų gyvenimai mums visada įdomūs, tačiau mane labiausiai sukrėtė ne Briano išgyvenimai, o beprotiškos aplinkybės ir jų amžinybė. Lyg ir norėtųsi sakyti – pamanyk tik, daugeliui menininkų „pačiuožęs“ stogas ir nieko čia nepadarysi. Tik ne šį kartą. Pažiūrėjus filmą norisi patylėti.

Pykau. Nes muzikos industrijos taisyklės užknisa. Visais laikais. Štai trumpas dialogas iš filmo ir viskas tuo pasakyta:

Juk kritikai puikiai įvertino albumą...

Kritikai albumų neperka.

Verkiau. Ačiū už tai aktoriams. Genialūs.

Žavėjausi. Taip, esu naivi ir man gražu matyti bei žinoti, kad meilė nugali viską. Man tai nėra banalu. Banalu yra į viską numoti ranka ir plaukti pasroviui.

Rekomenduoju. Tiek muzikantams, tiek klausytojams. Mane įkvėpė, gal įkvėps ir juos. Ne auksas tai, kas auksu blizga. Jeigu balsai galvoje išprovokuoja lūžį muzikos istorijoje, mano manymu, tai –   genialumas, o ne beprotystė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas