Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 21

Erotika „Kino pavasario“ filmuose

Aistra – viena dažniausiai filmuose pasitaikančių emocijų. Šių metų „Kino pavasario“ filmų herojai pakliūva į jausmų pinkles, drauge įtraukdami ir žiūrovą.
Filmo „Nežiūrėk į mane taip“ kadras
Filmo „Nežiūrėk į mane taip“ kadras

Moterys, įkalintos aistroje ir svajonėse 

Karčios, nepasiekiamos ir beprotiškos meilės apraiškos supinamos režisieriaus Tomaszo Wasilewskio dramoje „Jungtinės meilės valstijos“ („United States of Love“). Keturios skirtingo amžiaus moterys, su savo likimais ir svajonėmis, tarpusavyje keistai susijusios, bando kovoti su meile ir vienatve 1990 m. Lenkijoje. Filmas, apdovanotas „Sidabriniu lokiu“ už geriausią scenarijų, pastelinėmis spalvomis piešia gyvenimą postsovietinėje tikrovėje, nepasiekiamas galimybes ir didelius troškimus. Dramoje gausu atsiminimų iš paties T. Wasilewskio vaikystės, kuomet Vakarų pasaulis pradėjo skverbtis į išlaisvintą Lenkiją. 

VIDEO: Filmo „Jungtinės meilės valstijos“ anonsas

Miuncheno kino festivalyje tarptautinės kino kritikų federacijos (FIPRESCI) prizu apdovanota režisierė Uisenma Borchu šiais metais pristato filmą „Nežiūrėk į mane taip“ („Don’t Look At Me That Way“). Tai istorija apie aistrą ir meilę tarp dviejų moterų Hedi ir Ivos. Viena jų – vienos nakties nuotykių ištroškusi ir lovos partnerius keičianti, antroji – romantiška vienišė. Pagrindinį vaidmenį filme atlieka pati režisierė – ji kelia radikalius klausimus apie identitetą, lytis, seksualumą ir galią. Vos 25 tūkst. eurų kainavęs debiutas nustebins drąsiomis, intymiomis ir atviromis sekso scenomis. 

VIDEO: Filmo „Nežiūrėk į mane taip“ anonsas

„Kalnas“ („Mountain“, rež. Yaelle Kayam) – intriguojantis programos „Metų atradimai“ filmas apie moterį, gyvenančią Jeruzalėje prie žydų kapinių ant Alyvų kalno. Vieną naktį, bėgdama nuo nelaimingo gyvenimo namuose ji atsiduria kapinėse ir išvysta aistringą porą. Nuo šios akimirkos moteris pradeda gyventi dvigubą gyvenimą – dienomis mamos, žmonos ir namų šeimininkės, naktimis – uždraustų malonumų stebėtojos. Tačiau dvigubas gyvenimas nebegali ilgiau tęstis. Tai filmas su subtiliu siužetu ir netikėta pabaiga. 

Fragmentiško peizažo ir muzikos įrėmintos aistros

Viljamas Šekspyras ir pasiruošimas meilės sąjungai filme „Angeliškas pokalbis“ („The Angelic Conversation“, rež Derek Jarman). 9-ojo dešimtmečio filmas apie giliausius širdies troškimus, fone skambant nežemiškai muzikai ir keičiantis fragmentiškoms peizažo detalėms: uolų nuolaužos, jūra, rūkas, sodas… 

VIDEO: Filmo „Angeliškas pokalbis“ anonsas

Nulipdytos aistros

Lenkų, vokiečių ir kanadiečių jungtinis darbas, kurio gamyba truko daugiau nei trejus metus, „Sekso pradžiamokslis“ („Sexy laundry“, rež. Izabela Plucinska) pasakoja apie 25 metus vedusią porą, nusprendusią savaitgalį praleisti kičiniame raudonųjų žibintų kvartalo viešbutyje. Lenkų animatorė I. Plucinska pristato garbaus amžiaus porą nulipdytą iš plastelino, iš kurios romantikos galėtų pasimokyti ne vienas jaunuolis. Šis trumpametražis dalyvauja „Trumpame konkurse“ su kolegų iš Centrinės ir Rytų Europos filmais. 

VIDEO: Filmo „Sekso pradžiamokslis“ anonsas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas