Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2013 03 14

Fantastinis siaubo trileris „Tamsus dangus“ įbaugino ir pačius aktorius

Kovo 15 dieną Lietuvos kino teatrus stingdys įsiviešpatavusi baimė – didžiuosiuose ekranuose įvyks fantastinio siaubo trilerio „Tamsus dangus“ („Dark Skies“ – orig.) premjera. Režisieriaus Scotto Stewarto Siaubo filme vaidinę aktoriai prisipažįsta, kad nepaisant to, kad jie šimtus kartų skaitė scenarijų ir vaidino trilerio scenas, žiūrint šią juostą juos vis tiek ištinka baimės priepuolis.
Filmas „Tamsus dangus“
Filmas „Tamsus dangus“ / Kadras iš filmo

Tamsia ir niūria atmosfera išsiskyrė jau ir ankstesnės režisieriaus juostos – „Legionas“ ir „Kunigas“. Tačiau panašu, kad šįkart S.Stewartas pranoko savo ankstesnius darbus. Fantastinis siaubo trileris baugina ne tik žiūrovus, bet ir pačius aktorius.

„Skaityti „Tamsaus dangaus“ scenarijų galėdavau tik dienos metu. Negalėdavau skaityti jo sutemus, nes man buvo per daug baisu – visada laukdavau ryto. Nepaisant to, kad šimtus kartų skaičiau scenarijų, vaidinau, vis tiek žiūrėdama tam tikras scenas pašiurpstu ir užsidengusi akis pradedu šaukti, – prisipažįsta pagrindinė filmo aktorė Keri Russell. – Aš tikrai labai išgyvenau dėl filmo herojų. Mane taip sujaudino ir palietė ši istorija, kad net nedvejodama sutikau vaidinti. Buvau nuo pat pradžių įsitikinusi šio filmo sėkme.”

Savo partnerei antrino ir jos sutuoktinį vaidinantis Joshas Hamiltonas. Aktorius prisipažino, kad trileryje „Tamsus dangus“ atspindimos pačios baisiausios šių laikų temos. 

„Man labai įstrigo filmo pradžioje pasakyta vieno mokslinės literatūros rašytojo frazė, kad „yra dvi galimybės – mes šioje visatoje esame vieni. Arba ne.“ Ir blogiausia tai, kad baugina abi šios galimybės. Juostoje pasakojama ne tik susidūrimas su antgamtiškomis jėgomis. Filme taip pat paliečiama susvetimėjusios šeimos tema. Tai, manau, yra patys baisiausi šių laikų dalykai“, – neabejoja J.Hamiltonas.

„Tamsus dangus“ istorija pasakoja apie Leisę ir Danielį Baretus (akt. Keri Russell ir Joshas Hamiltonas), su dviem savo mažamečiais sūnumis Džesiu ir Semu gyvenančius ramų priemiesčio šeimos gyvenimą su savo džiaugsmais ir rūpesčiais. Tačiau vieną dieną dangus virš jų šeimos ima temti. 

VIDEO: Filmo treileris

Vieną naktį netikėtai atsibudusi Leisė virtuvėje aptinka visišką netvarką: plačiai atidarytos galinės namo durys, atviras šaldytuvas, jame buvę produktai išdrabstyti ant grindų. Sutuoktiniai nusprendžia, kad į namus įsilaužė koks nors miško gyvūnas. Keista tik, kad mėsa, buvusi šaldytuve, visiškai nepaliesta. Keistas naktinis incidentas užmirštamas, tačiau po kelių dienų naktį atsikėlusi namų šeimininkė vėl aptinka ant virtuvės stalo, kėdžių, grindų ir spintelių tvarkingai į krūveles sudėliotus konservus ir maisto paketus. Kitą naktį name įsijungia signalizacija. Visi langai ir durys uždaryti, tuo tarpu saugos tarnybos pultas rodo, kad pro visus namo įėjimus buvo įsilaužta tą pačią akimirką.

Dar po kelių dienų, žaidžiant futbolą su kitais vaikais, šeimos sūnų Semį netikėtai ištinka katatonijos priepuolis. Keisti ir vis labiau gąsdinantys nutikimai ima vis dažniau kartotis. Pamažu Leisė ir Danielis supranta, kad visi šie keisti nutikimai – toli gražu ne atsitiktinumai. Į jų gyvenimą įsiveržė keista, nepaaiškinama, siaubinga ir destruktyvi jėga. 

Lietuvos kino teatruose nuo kovo 15 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas