Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 02 27

Festivalis „Šeršėliafam“ prisimins Eugeniją Pleškytę

Šį penktadienį Vilniuje, kino teatre „Pasaka“ prasidės tarptautinis moterų filmų festivalis „Šeršėliafam“, kuriame, be pastaraisiais metais sukurtų juostų, filmų retrospektyva, skirta aktorei Eugenijai Pleškytei.
Eugenija Pleškytė
Eugenija Pleškytė / kino-teatr.ru iliustr.

Kaip praneša „Panorama“, festivalio pagrindinėje programoje bus parodyti pernai ir užpernai moterų sukurti filmai. Festivalį pradės britų režisierės Sally Poter naujausia juosta „Džindžer ir Rosa“, iš viso pagrindinėje programoje 9 juostos.

Viena jų – švedų režisierės Elos Lemhagen filmas „Brangakmeniai“, pernai įvertintas specialiu prizu Berlyno kino festivalyje. Jį organizatoriai išskiria dar ir dėl to, kad visas filmas nufilmuotas Lietuvoje.

Festivalyje vyks speciali trumpametražių filmų naktis „Šeršėliafam“ trumpai, programoje Kino avantiūristės, bus galima išvysti 6-7 dešimtmetyje sukurtus filmus, tarp jų ir čekų režisierės Veros Chytilovos filmas „Saulutės“.

„Rubrikoje rodysime tris filmus moterys režisierės, kurios turėjo tam tikrą įtaką kinui 6-7-ajame dešimtmetyje, rodysime filmą „Žana Dilman, Prekybos krantinė 23, 1080 Briuselis“, svarbiausias feministinis filmas, toje programoje parodysime Shirley Clarke filmą Ryšininkas, kuris žymi Amerikos nepriklausomo kino pradžią“, – festivalio programos sudarytoja Daiva Rudytė.

Festivalio retrospektyva šiemet skirta aktorei Eugenijai Pleškytei.

Festivalyje bus parodyta ir dar viena dokumentinė juosta, tai Dalios Rust filmas „Marina“, pasakojantis apie rašytoją, poeto Arsenijaus Tarkovskio dukrą ir režisieriaus Andrejaus Tarkovskio seserį Mariną Tarkovskają ir jos vyrą, režisierių, rašytoją Aleksandrą Gordoną.

Festivalis prasidės šį penktadienį ir truks iki kovo 9 dienos, filmai bus rodomi kino teatruose „Pasaka“ ir „Skalvija“. Iš Vilniaus festivalis persikels į Kauną, Šiaulius, Ukmergę, Panevėžį ir Klaipėdą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?