Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 28

Filmas „(Ne)laukti svečiai“ – linksmai apie imigrantus ir integraciją

Filmo („(Ne)Tikros prancūziškos vestuvės“) režisierius Philippe de Chauveron vėl su humoru apie sudėtingas socialines problemas.
Filmas „(Ne)Laukti svečiai“
Filmas „(Ne)Laukti svečiai“ / Kadras iš filmo

Imigracija – šiuo metu ne tik Prancūzijoje, bet ir Lietuvoje be galo aktuali tema, neišsenkantis diskusijų šaltinis įvairiuose visuomenės sluoksniuose. O kai kalba visi ir labai daug, kuomet nutolstama nuo problemos esmės, kai pamirštami argumentai ir faktai, o lieka tik plika emocija – prasideda komedija!

Profesorius Žanas-Etjenas (akt. Christian Clavier) dalyvauja televizinėje tiesioginių debatų laidoje ir pristatydamas savo naują knygą, ne gerų norų vedinas, bet išprovokuotas oponento, pareiškia, kad Prancūzija yra atvira emigrantams, tolerantiška visų rasių ir religijų atstovams, ir kad patvirtintų šią savo poziciją, jis drąsiai pakviečia į savo namus visus bėdos ištiktuosius.

Pas žmoną Dafni (akt. Elsa Zylberstein) į išpuoselėtus namus Žanas-Etjenas grįžta savimi patenkintas, tačiau šiek tiek sunerimęs, o netrukus paaiškėja ir nerimo priežastis – už durų gausi Romų šeima su Babiku (akt. Ary Abittan) priešakyje. Nenorėdamas prarasti aplinkinių pagarbos, Žanas-Etjenas ryžtasi laikytis viešai duoto žodžio ir priimti nelauktus svečius. Romai įsikuria rašytojo šeimos namuose ir prasideda nesusipratimai: vakarėliai iki ryto, geriamas prabangus kolekcinis vynas, lakstančios kiaulės sode, dar kelios dviprasmiškos situacijos ir tobuli namai prisipildo chaoso, o pavyzdinga šeima pradeda byrėti į šipulius, tačiau viskas stoja į savo vietas, kai žodžiai virsta nuoširdžiais darbais!

Komedija su turiniu, su svoriu, pretenduojanti tapti kultine dėl įsimintinų scenų, ryškių dialogų ir, žinoma, talentingiausių aktorių trijulės. Žanas Etjenas – Christian Clavier („(Ne)Tikros prancūziškos vestuvės“, „Ateiviai“, „Asteriksas ir Obeliksas“) vienas talentingiausių Prancūzijos aktorių, taip pat režisierius, prodiuseris, galintis pasididžiuoti ne vienu įspūdingu vaidmeniu.

Perdėtai inteligentiškos žmonos charakterį puikiai atskleidžia Elsa Zylberstein. Žydų kilmės aktorė yra sukūrusi daug įsimintinų vaidmenų, laimėjusi Cezario apdovanojimą (2009 m.) už geriausią antraplanės aktorės vaidmenį, bet nedaug kas žino, kad talentingos aktorės venomis teka ir lietuviškas kraujas. Elsos močiutė – lietuvė ir apie tai Elsa yra sakiusi ne viename interviu.

Temperamentingąjį romą Babiką vaidina Ary Abittan („(Ne)Tikros prancūziškos vestuvės“, „Viva la France“, „Ateiviai: Revoliucija“). Komikas žinomas ne tik kino, bet ir teatro pasaulyje, šiuo metu intensyviai gastroliuojantis su savo mono spektakliais.

Režisierius Philippe de Chauveron tiesiog tobulai pajautęs visuomenės nuotaikų pulsą – šaiposi iš daug kalbančių ir visiškai skirtingą gyvenimo būdą pasirinkusių pseudo inteligentų, vėl užkabina kartų konflikto klausimą ir daug kitų aštrių temų. Intelektuali komedija (Ne)Laukti svečiai“ režisieriaus Philippe de Chauveron („(Ne)Tikros prancūziškos vestuvės“) gerbėjams „Kine po žvaigždėmis“ jau rugpjūčio 30 dieną.

Filmo „(Ne)laukti svečiai“ anonsas:

VIDEO: (NE)LAUKTI SVEČIAI - lietuviškas treileris

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas