Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2010 10 15

Filmo „Miestas“ prodiuseris išdavė gero filmo sėkmės receptą

Penktadienį Lietuvos kino teatruose įvyks Holivudo kino žvaigždės Beno Afflecko režisuoto filmo „Miestas“ premjera. Juosta, vadinama geriausia metų kriminaline drama, buvo pristatyta Venecijos ir Toronto kino festivaliuose.
Filmo „Miestas“ plakatas
Filmo „Miestas“ plakatas / Plakato fragmentas

Ambicingiausias Beno Afflecko projektas jau viršijo filmo prodiuserių lūkesčius – ši juosta keturias savaites iš eilės yra JAV kino teatrų lankomiausių filmų dešimtuke ir jau uždirbo daugiau nei 95 milijonus dolerių visame pasaulyje.

„Oskaro“ laureatas prodiuseris Grahamas Kingas („Infiltruoti“) atskleidė filmo sėkmės receptą.

„Kuriant kiekvieną projektą, svarbiausia ši kombinacija – stiprus scenarijus, talentingas režisierius, puiki aktorių komanda. Bet labiausiai dėmesį reikia atkreipti į scenarijų. Prieš ketverius metus nusipirkau Chuko Hogano knygą „Vagių princas“. Pamaniau, kad po filmo „Infiltruoti“ reikėtų sukurti dar vieną filmą apie Bostono nusikaltėlių grupuotę. Susitikau su Benu Afflecku, nes man patiko jo režisuota juosta „Dingusioji“, ir štai – ekranuose filmas, kuriuo didžiuojuosi“, – sakė prodiuseris.

Rašytojas Chukas Hoganas, pagal kurio knygą buvo sukurtas filmas, nedvejodamas leido Benui Afflecui ekranizuoti savo kūrinį.

„Žinojau, kad mano knyga patikimose rankose. Šiaip ar taip, juk jis pelnė „Oskarą“ už geriausią scenarijų. Be to, Benas Affleckas tiek daug savęs įdėjo į šį kūrinį. Jis padarė milžinišką darbą – keliavo į kalėjimus, kalbėjosi su nusikaltėliais. Surinko nemažai įdomios medžiagos, kuri praturtino šį kūrinį“, – aiškino rašytojas.

Prodiuseris G.Kingas prisipažįsta, kad iš pradžių nerimavo, ar pavyks Benui susidoroti su trimis vaidmenimis – scenaristo, režisieriaus ir pagrindinio vaidmens atlikėjo. Tačiau Beno Afflecko entuziazmas įkvėpė prodiuserį – jis pritarė visiems Beno Afflecko sprendimams, leido jam pačiam atsirinkti aktorius.

Benas Affleckas garsėja puikia uosle aktoriams. Jo surinktą aktorių komandą išgyrė ir filmo prodiuseris, ir kino kritikai – filme vaidina „Oskaro“ nominantas Jeremy Renneris („Išminuotojų būrys“), Rebecca Hall („Viki Kristina Barselona“), „Auksinio gaublio laureatas“ Jonas Hammas, „Oskaro“ laureatas Chrisas Cooperis („Adaptacija“) ir kiti.

Sveiki atvykę į vagių sostinę Amerikoje! Bostone per metus įvykdoma daugiau nei 300 bankų plėšimų, o tai yra beveik po vieną banko apiplėšimą kasdien. Bostono kaimynystėje yra įsikūręs Čarlstaunas, kuriame ir gyvena daugelis profesionalių bankų plėšikų.

Dagas (Benas Affleckas) – vienas iš jų. Dagas turėjo galimybę pasirinkti kitokį gyvenimo kelią, tačiau pasekė savo tėvo, nusikaltėlio, pėdomis ir tapo žiaurios bankų plėšikų gaujos lyderiu.

Viskas apsiverčia aukštyn kojomis, kai vieno plėšimo metu gauja paėmė įkaitę – banko vadybininkę Klerę (Rebecca Hall). Gauja sužino, kad mergina taip pat gyvena Čarlstaune ir nusprendžia išsiaiškinti, ar ji galėtų juos atpažinti. Dagas susipažįsta su Klere, kuri net nenutuokia, kad pasimatymas yra neatsitiktinis ir kad šis žavus vyras yra žmogus, terorizavęs ją prieš keletą dienų.

Netrukus jų pažintis perauga į aistringą meilę. Dagas nusprendžia viską mesti ir su Klere bėgti iš Bostono. Maža to, Dagui ant kulnų jau mina FTB agentai. Tačiau gauja nenori skirtis su Dagu. Jam įsakyta įvykdyti dar vieną apiplėšimą, kitaip Klerė nukentės. Kelio atgal nebėra...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas