Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 09 08

Filmų kūrimo festivalyje „Odisėja72“: galimybė mokytis su S.Kaplanu

Jau kitą savaitę startuoja trumpametražių filmų kūrimo festivalio „Odisėja72“ edukacijos savaitė. Jos metu kino ir audiovizualinių kūrinių entuziastai turės galimybę įvairių kino kūrybos aspektų mokytis iš patyrusių savo sričių specialistų, rašoma pranešime spaudai.
Edukacijos savaitės kadras
Edukacijos savaitės kadras / Organizatorių nuotr.

TAIP PAT SKAITYKITE: 30+ rudens sezono renginių, kuriuose verta apsilankyti

Aktorė Aldona Vilutytė savo seminaru atidarys edukacijos savaitę. Rugsėjo 13 dieną savo vedamuose balso meistriškumo mokymuose ji kvies dalyvius išlaisvinti savo balsą, mokys kvėpavimo, tarties, minčių formulavimo ir tvarkymosi su stresu subtilybių.

„Šiuolaikiniame pasaulyje kalbėjimas vaidina labai didelį vaidmenį. Kalbėdami kuriame, suvokiame ir keičiame pasaulį. Svarbu ne tik turinys, bet ir kaip mes kalbame, nes mes norime, kad mus suprastų. Todėl teisingo kvėpavimo, laisvo balso, aiškaus kalbėjimo, streso ir baimės valdymo įgūdžiai reikalingi visiems“, – apie savo mokymus kalbėjo Aldona Vilutytė.

Tą pačią rugsėjo 13 dieną apie garsinę prekės ženklo komunikaciją paskaitą skaitys daugiau nei 10 metų audio reklamos srityje sėkmingai dirbantis audio reklamos studijos „Dropaudio“ įkūrėjas ir vadovas Robertas Maliauka.

Rugsėjo 14–15 dienomis operatorius statytojas, Lietuvos kino operatorių asociacijos narys Mantas Šatkus ves du atskirus mokymus pradedantiesiems ir pažengusiems kino kūrėjams, kuriuose jie turės galimybė susipažinti tiek su apšvietimo pagrindais, tiek su atmosferos bei personažo charakterio kūrimu šviesos pagalba.

„Šviesa – vienas išraiškingiausių kompozicijos elementų kine, fotografijoje ar tapyboje. Ir darbas su apšvietimu – labai svarbi operatoriaus amato dalis. Tam yra būtinos ne tik techninės žinios, bet apšvietimo svarbos bei metodikos suvokimas kuriant istorijos dramaturgiją, formuojant filmuojamos erdvės atmosferą, nuotaiką ar personažo charakterį. Tai tartum tapyba drobėje, kurioje be menininko teptuko paveikslas liktų tuščias, pilkas ir bejausmis“, – teigė operatorius jis.

Edukacijos savaitę užbaigs rugsėjo 15–16 dienomis vyksiančios internetinės komedijų rašymo dirbtuvės su garsiu Holivudo lektoriumi Stevu Kaplanu. Per savo karjerą komedijų rašymo paslapčių jis yra mokęs tokiuose kino industrijos kompanijose kaip „Disney“ ir „HBO“, o jo knyga „Paslėpti komedijos įrankiai“ tapo bestseleriu bei viena svarbiausių knygų, kurią studijuoja norintys išmokti komedijų rašymo meno.

Stevo sukurtose mokymo programose karjeras pradėjo daug kiekvienam kino mėgėjui puikiai pažįstamų vardų, kaip Jackas Blackas ar Bobas Odenkirkas.

Kaip teigiama S.Kaplano internetinėje svetainėje, dėstytojui pagyrų negaili legendinių komedijų „Bukas ir bukesnis“ bei „Pakvaišę dėl Merės“ scenaristas ir režisierius Bobis Farelas, sakydamas, kad viskas, ką apie komedijas turi žinoti rašytojai, yra S.Kaplano knygose.

Rugsėjo 17 d. prasidės trumpametražių filmų iššūkis, kurio metu komandos turės per 72 val. sukurti trumpametražius filmus pagal pateiktas užduotis.

Geriausių filmų kūrėjai pasidalins daugiau nei 20 tūkst. eurų vertės prizinį fondą.

Dalyvių registracija į filmų kūrimo iššūkį vyksta iki rugsėjo 12 d.

TAIP PAT SKAITYKITE: 30+ rudens sezono renginių, kuriuose verta apsilankyti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas