Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 02 11

Giedrės Žickytės filmas „Šuolis“ atkeliauja į žiūrovų namus

Giedrės Žickytės filmas „Šuolis“ - daugiausiai žiūrovų į kino sales praėjusiais metais pritraukusi dokumentinė juosta. Kino kritikų ir žiūrovų išliaupsintą filmą Lietuvoje pamatė jau daugiau nei 27 tūkstančiai žiūrovų. O nuo vasario 11 dienos filmą žiūrėti galima namų kino platformoje „ŽMONĖS Cinema“, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Kadras iš filmo „Šuolis“
Kadras iš filmo „Šuolis“ / Asmeninio archyvo nuotr.

„Nuo pat filmo pasirodymo Lietuvos kino teatruose sulaukiame užklausų apie galimybę „Šuolį“ žiūrėti namų ekranuose. Džiaugiamės būdami pirmaisiais, savo žiūrovams pasiūlysiančiais šią galimybę“ – sako „ŽMONĖS Cinema“ vadovė Andrė Balžekienė. „Filmas namų ekranus pasiekia prieš pat Vasario 16 – ąją, tad kviečiame laisvę švęsti žiūrint abejingų nepaliekačią Simo Kudirkos drąsos ir laisvės siekio istoriją“.

Filmas „Šuolis“ kone daugiausia tarptautinių kino festivalių aplankęs ir apdovanojimų sulaukęs pastarųjų metų lietuviškas kino filmas. Dokumentinė istorija pasakoja apie lietuvių jūreivį Simą Kudirką, kurio likimą sprendė net du JAV prezidentai – Richardas Nixonas ir Geraldas Fordas, po to, kai jis gūdžiais tarybiniais laikais išdrįso peršokti iš sovietinio laivo į JAV pakrančių apsaugos katerį ir paprašyti politinio prieglobsčio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas