Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 13

Iranas siekia iškelti bylas Holivudo kompanijoms dėl antiiranietiškų filmų

Teheranas planuoja iškelti bylas Holivudo kino kompanijoms dėl antiiranietiškų filmų, tarp kurių yra ir tris „Oskarus“ laimėjusi juosta „Operacija „Argo“, trečiadienį pranešė prancūzė teisininkė, kurią pasisamdė Iranas.
Beno Afflecko filmo sėkmė
Beno Afflecko filmo sėkmė / AFP/Scanpix nuotr.
Temos: 2 Holivudas Iranas

Isabelle Coutant-Peyre, kuri savaitgalį atvyko į Teheraną Irano kultūros ministro kvietimu, naujienų agentūrai AFP sakė siekianti „teisėtų kelių sustabdyti antiiranietiškų filmų kūrimą“.     

Irano žiniasklaidoje apibūdinta kaip antisionistinė aktyvistė I.Coutant-Peyre yra gynusi garsų Venesuelos teroristą Ilichą Ramirezą Sanchezą, žinomą kaip Carlosas Šakalas, kuris Prancūzijoje įkalintas iki gyvos galvos už sprogdinimus 9-ajame dešimtmetyje.  

„Tai šmeižtas ir atakos prieš Irano ir jo žmonių garbę ir reputaciją“, – sakė teisininkė, kalbėdama apie filmus „Argo“, „Tik su dukra“, „300“, „Imtynininkas“ ir „Neįmanomas“.

Iranas kritikuoja dramą „Argo“ kaip CŽV propagandos filmą. Jis taip pat  užsipuolė 85-uosiuos „Oskarų“ apdovanojimus kaip „iki šiol labiausiai politinius“, nes „Argo“ šiemet paskelbtas geriausiu metų filmu.

Beno Afflecko politinis trileris pasakoja apie Amerikos diplomatų išlaisvinimą iš 1979 metais islamistų užimtos JAV ambasados Irane.

Anot I.Coutant-Peyre, „Argo“ turėtų būti pasmerktas dėl „istorijos falsifikavimo“. Jos tvirtinimu, šūkį „musulmonas lygu teroristas“ pakeitė šūkis „iranietis lygu teroristas“.

Teisininkė sakė, kad byla gali būti pateikta Prancūzijos teismui. Ji pridūrė, kad Šveicarijos teisė taip pat baudžia už šmeižtą, nukreiptą prieš valstybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?