Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 19

„Ji – šnipė“ – filmas, nesistengiantis įtilpti į banalius Holivudo komedijos rėmus

Paulas Feigas – tai geriausias draugas, kokį tik gali turėti humoro aktorė Holivude. Užkietėjęs komedijų asas grįžta su dar viena naujai iškepta veiksmo komedija, o jam talkina jau komikės vardą pelniusi Melissa McCarthy.
Kadras iš filmo „Ji - Šnipė“
Kadras iš filmo „Ji - šnipė“

P.Feigas turėtų būti pažįstamas iš filmų „Sunokusios pamergės“, „Vienas šūvis. Dvi kulkos“ bei kultinio amerikiečių serialo „Biuras“. Nors P.Feigas savo karjerą pradėjo kaip aktorius, tačiau savo režisūrinius sugebėjimus jis parodė tik ėmęsis atsitiktinių serialų. 

Serija po serijos skirtinguose serialuose nuvedė dabar jau žinomą kūrėją iki „Sunokusių pamergių“ projekto, kuriame jis suspindėjo kaip gabus režisierius, sugebėjęs įtvirtinti sunkiai priimamą Holivude nuomonę, kad moterys gali būti juokingos. Po filmo sėkmės pasipylė ir kiti projektų pasiūlymai.

Kadras iš filmo „Ji - Šnipė“
Kadras iš filmo „Ji - šnipė“

Filme pasakojama apie Susan Cooper (aktorė Melissa McCarthy), CŽV agentę, kuriai misijos ir veiksmas yra nepažįstama sritis. Ji, sėdėdama prie darbo stalo, sugeba gauti reikiamos informacijos ir padėti savo kolegai agentui Bradley Fine (aktorius Jude'as Law) išvengti sunkumų, kai reikalai pasidaro nebekontroliuojami.

Sužinojus, kad visi agentai yra atpažinti ginklų prekeivių, CŽV tenka ieškoti nematyto ir niekam nepažįstamo agento. Į misiją pasisiūlo Cooper. Su jauduliu ji keliauja po Europą, ieškodama užuominų, kur galėtų būti parduodamas atominis ginklas. Jaudulį ir baimę kelia ne tik užduotis, bet ir agento Ricko Fordo (aktorius Jasono Stathamo), seno vilko, kuriam patinka daryti dalykus taip, kaip jam atrodo geriausiai, prisijungimas prie komandos.

Kadras iš filmo „Ji - Šnipė“
Kadras iš filmo „Ji - šnipė“

Jau pirmosios filmo scenos priverčia žiūrovą suklusti ir rimtai stebėti, kas vyks toliau. Bent iki pirmosios pažinties su Cooper, po kurios viskas pasidaro chaotiška, nenuspėjama ir absurdiška.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas