Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 05

Ką žiūrėti kine antradienį?

Charlie Kaufmano animacinis filmas suaugusiems, meilė Honkongui, neturistinis Stambulas. Festivalio organizatorių rekomendacijos, ką žiūrėti „Kino pavasario“ antradienį. Šiems filmams galioja 3,3 EUR kaina.
Filmo „Viva“ kadras
Filmo „Viva“ kadras

Honkongo trilogija (Hong Kong Trilogy: Preschooled Preoccupied Preposterous)

Forum Cinemas Vingis 17:00

Pasak filmo režisieriaus ir operatoriaus Christopherio Doyle’o, jis yra „sukurtas Honkonge“. Miesto energija, spalvos ir intymumas sukūrė mano filmus. Honkongo neonai nušviečia mano naktį, o mažos erdvės užpildo mano akių „objektyvą“. Ši Doyle’o meilė Honkongui užpildo visą filmą energija, leidžia veikėjams atvirai pasakoti savas istorija. Šis filmas žiūrovams gali tapti įdomiu, praturtinančiu pokalbiu su skirtingų kartų miestiečiais, bandančius susikurti laisvą kasdienybę.

VIDEO: Filmo „Honkongo trilogija“ anonsas

Anomaliza (Anomalisa)

Forum Cinemas Vingis 18:00

Jau ne kartą Lietuvos žiūrovus stebinęs Charlie Kaufmanas sugrįžta su neįtikėtinai subtiliu ir jautriu animaciniu filmu suaugusiems. Pasak Kaufmano, „Anomalizą“ sukurti įkvėpė jo susidomėjimas Fregoli iliuzija – psichologinis sutrikimas, kuris žmogui sukelia įspūdį, kad visi aplinkiniai žmonės yra vienas ir tas pats žmogus, keičiantis išvaizdą. Nepaprastai kruopščiai padarytas filmas – visi jo veikėjai ir vietos padaryti rankomis – nustebins ne vieną ir įtikins, kad animacija tikrai ne vien vaikams skirta kino rūšis.

VIDEO: Filmo „Anomaliza“ anonsas

Mielasis Hansas, brangusis Piotras (Милый Ханс, дорогой Петр / My Good Hans)

Forum Cinemas Vingis 21:00

Vokietį Hansą ir rusą Piotrą suveda sprogimas stiklo fabrike. Į sovietų sąjungą atvykusiam dirbti Hansui šis įvykis gali kainuoti gyvybę, kaip ir Piotrui kuris matė nelaimę. Šiuos du vyrus suveda aplinkybės, o pirminį įtarumą palaipsniui keičia draugystė. Vieno iš ryškiausių Rusijos scenaristų Aleksandro Mindadzės trečiasis režisūrinis darbas, prikaustys žiūrovų dėmesį ir leis nusikelti į 1941-uosius metus bei pajusti žmonių baimę, kartais stipresnę už norą išgyventi.

VIDEO: Filmo „Mielasis Hansas, brangusis Piotras“ anonsas

Viva (Viva)

Forum Cinemas Vingis 21:30

Spalvingas, ryškus, gyvybingu Havanos ritmu pulsuojantis filmas sužavės ne vieną, mėgstantį emocionalų ir egzotišką kiną. Pagrindinė filmo tema, nors veiksmas ir vyksta Kuboje, universali – laisvės siekis ir noras būti savimi. Filme daug muzikos, patrauklių ir įtaigių pasirodymų. Pagrindinis filmo veikėjas Chesus, įpratęs gyventi savarankiškai, sugrįžus tėvui turi iš naujo prisitaikyti ir pasirinkti tarp santykių su tėvu ir jo trokštamo gyvenimo būdo.

VIDEO: Filmo „Viva“ anonsas

Įtūžis (Frenzy)

Forum Cinemas Vingis 22:00

Nepaprastai aktualus ir paveikus filmas žiūrovams, pažįstantiems Stambulą tik iš turistinės pusės, atvers visai kitokį miestą. Realistinis filmo stilius, įtemptas siužetas taikliai atskleidžia chaotišką Stambulą bei nerimo sukaustytus jo gyventojus. Azijos ir Okeanijos kino meno akademijos apdovanotas Didžiuoju žiuri prizu už scenarijų ir režisūrą, o Venecijos kino festivalio žiuri filmą apdovanojo specialiąja žiuri premija.

VIDEO: Filmo „Įtūžis“ anonsas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas