Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 07

Ką žiūrėti kine ketvirtadienį?

Atsisakyti religijos ir nepriklausyti krikščionių bendruomenei. Kaip tai įvyksta? „Kino pavasario“ filmas „Apostatas“ pasakoja būtent tokią istoriją. Atviras, nuoširdus filmas, tad susitikimas su Alvaro Ogalla – aktoriumi ir scenarijaus bendraautoriumi – žada gilesnį filmo supratimą ir tikrai įdomų pokalbį. Į šį, kaip ir kitus filmus, galioja speciali dienos kaina - 3,3 EUR.
Filme „Sudie“ vaidina robotė Geminoid F
Filme „Sudie“ vaidina robotė Geminoid F

TŪKSTANTIS IR VIENA NAKTIS. II DALIS: APLEISTOJI

Forum Cinemas Vingis 18:15

Vieno įdomiausių portugalų režisieriaus Miguel Gomes trilogija „Tūkstantis ir viena naktis“ – unikalus festivalio filmas – išskirtinis filmo stilius, mišri kino rūšis. Antroji dalis „Apleistoji“ tęsia spalvingą ir magišką Šecherezados pasakojimą apie šiuolaikinę Portugaliją. Filmas pilnas šmaikštumo, neįtikėtinų įvykių. Patiks ir mėgstantiems nuotykius kine ir ieškančius intelektualių iššūkių. Režisierius pasakoja apie savo šalį iš labai įvairių perspektyvų, jungdamas tikras paprastų žmonių istorijas su pasakos, svajų, prisiminimų motyvais.

Filmo „Tūkstantis ir viena naktis“ plakatas
Filmo „Tūkstantis ir viena naktis“ plakatas

PANAMERICAN MACHINERY (MAQUINARIA PANAMERICANA)

Forum Cinemas Vingis 18:30

Patiks mėgstantiems tamsų humorą. Satyriškas filmas trumpam žiūrovus uždaro į vieną fabriką, kurio darbininkai bando nuslėpti vadovo mirtį ir išspręsti finansines fabriko problemas. Filmo veikėjams šis fabrikas yra viskas, tad jie pasiryžę bet kam, kad tik ši įstaiga funkcionuotų, o jiems netektų grįžti namo bedarbiams. „Panamerican Machinery“ taikliai kalba apie meksikiečių baimes, ekonomines šalies problemas, tačiau išlaiko sveiką humoro dozę.

Filmo „Panamerican Machinery“ plakatas
Filmo „Panamerican Machinery“ plakatas

SUDIE (SAYÔNARA / SAYONARA)

Forum Cinemas Vingis 19:00

Netolima ateitis, Japonija, androidai ir žmonės kartu bando įveikti fatališkas užteršto klimato pasėkmes. Pirmą kartą ekrane išvysite vaidinančią robotę. Pasak vyr. programos sudarytojo Edvino Pukštos, „Geminoid F vaidina taip organiškai, kad nežinant apie suprogramuotą talentą, ją įmanoma supainioti su profesionalia ir patyrusia aktore. Šį fenomeną būtina pamatyti, nustebsite, ką šiais laikais sugeba androidai.“ Filmas sudomins ne tik besidominčius novatoriškomis technologijomis, bet ir ieškančius kine kritiško žvilgsnio į netolimą ateitį.

VIDEO: Filme „Sudie“ vaidina robotė

APOSTATAS (EL APÓSTATA / THE APOSTATE)*

Forum Cinemas Vingis 21:30

Puiki galimybė susitikti ir pasikalbėti apie pasirinkimus, kurie daugeliui atrodo šokiruojantys ar nepriimtini. Filmas „Apostatas“ kontraversiškas pasakojimas apie religijos atsisakymą ir sprendimą nepriklausyti krikščionių bendruomenei. Atviras, nuoširdus filmas, tad susitikimas su Alvaro Ogalla – aktoriumi ir scenarijaus bendraautoriumi – žada gilesnį filmo supratimą ir tikrai įdomų pokalbį.

* Dalyvauja aktorius ir scenarijaus bendraautorius Alvaro Ogalla

VIDEO: Filmo „Apostatas“ anonsas

SAULĖLYDŽIO GIESMĖ (SUNSET SONG)

Forum Cinemas Vingis 21:30

XX a. pradžia, Škotijos kaimas – skurde gyvenanti šeima išgyvena ilgai užsitęsusią krizę. Pasakojamas tragiškas vienos dukros likimas. Pasak programos sudarytojos Aistės Račaitytės, „Žiūrint juostą šmėsteli mintis, kad lyriškasis vaizdų meistras Terence’as Daviesas pasirinko kurti šį filmą vien dėl to, kad filmuojant laukinėje Škotijos gamtoje galėjo visiškai atsiskleisti jo vaizdo pajauta, tačiau ilgainiui supranti, kad režisieriui norisi suprasti, kur ir kodėl dingo senoji jo šalis, jos žmonės.“

VIDEO: Filmo „Saulėlydžio giesmė“ anonsas

KAUNAS

PONAS GAGA (MR. GAGA)

Forum Cinemas Kaune 18:00

„Įspūdingų spektaklių pasirodymais paįvairintame filme išvysime, kaip atsiskleidė po studijų JAV į Izraelį grįžęs Ohadas Naharinas ir kaip jam pavyko Batshevos šokio trupę nuvesti ant geidžiamiausių viso pasaulio šokių kolektyvų pjedestalo. Originalumu garsėjantis choreografas teigia, kad sunkiausiomis akimirkomis tereikia ištarti frazę „gabalėlis pyrago“. (E. Pukšta)

VIDEO: Filmo „Ponas Gaga“ anonsas

NIZĖ - BEPROTYBĖS ŠIRDIS (NISE DA SILVEIRA: SENHORA DAS IMAGENS / NISE: THE HEART OF MADNESS)*

Forum Cinemas Kaune 18:15

„Jautri drama apie stiprią asmenybę, kuri sugebėjo pasipriešinti visai patriarchalinei psichiatrinio gydymo sistemai.“ (S. Lingevičiūtė)

* Dalyvaus režisierius ir scenarijaus bendraautorius Roberto Berlineris

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas