Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 07

Ką žiūrėti kine penktadienį?

Ką iš tiesų mums nori pasakyti vaikai, Irano Bobas Dylanas, vaiduokliai ir mylimieji?Į rekomenduojamų dienos filmų sąrašą įsiterpia ir trumpametražių naktys Vilniuje ir Kaune. Į trumpiausias naktis bilietai šią dieną kainuoja tik 5 EUR.
Trumpametražio filmo „Meilė yra akla“ kadras
Trumpametražio filmo „Meilė yra akla“ kadras

Tobula diena skrydžiui (Un dia perfecto para volar / A Perfect Day to Fly)

Forum Cinemas Vingis 17:00

Nuoširdus vaikiškų fantazijų pasaulis Katalonijos peizažuose. Aitvaras užstringa medyje, kad jūs išgirstumėte meilę puoselėjančios šeimos istoriją. Minimalaus siužeto drama: vyras susitinka berniuką ir jie kalbasi. Ar iš tiesų suvokiate, ką jums nori pasakyti vaikai? Prabėgantis laikas, stebint, kaip užauga ir subręsta sūnus. Vaidina ispanų kino žvaigždė Sergi Lopezas ir režisieriaus sūnus Rokas, kuris nudailino savo piešiniais finalinius titrus.

VIDEO: Filmo „Tobula diena skrydžiui“ anonsas

Radijo svajonės (Radio Dreams)

Forum Cinemas Vingis 19:15

Belaukiant „Metallica“ San Francisko radijo stotyje. Roterdamo kino festivalio „Tigro“ apdovanojimas. Už kameros „Balto šešėlio“ režisierius Noazas Deshe. Irano Bobu Dylanu vadinamas dainininkas tik antrą kartą karjeroje tampa aktoriumi. Realiai egzistuojanti Afganistano roko grupė „Kabulo svajonės“. Švelnus humoras, melancholiška atmosfera ir aštrus žvilgsnis į kultūrinius skirtumus. Jaunos moters svajone būti astronaute ir pakilti į kosmosą. Kalinka, Kalinka. Talentingasis režisierius Babakas Jalali, apie kurį žymiai garsiau bus kalbama po 2-3 metų.

VIDEO: Filmo „Radijo svajonės“ anonsas

Giesmių giesmė (Pesn pesney / Song of Songs)

Forum Cinemas Vingis 19:30

Neišblėstanti meilė nuo vaikystės. Rimvydo Leipaus kameros poezija. Odesos kino festivalyje nugalėjusi ir Karlovi Varų kino festivalio specialiuoju žiuri prizu apdovanota dešimtmečius daigintos meilės istorija, kurią nuostabiai nufilmavo lietuvių operatorius Rimvydas Leipus. Ilgus metus puoselėjami žavūs jausmai, įklampinti tarp modernaus pasaulio, papročių ir bendruomenės tradicijų. Jautri drama apie jaunystės laikinumą su įsimintina žydų muzikantų muzika.

VIDEO: FIlmo „Giesmių giesmė“ anonsas

Lyderio vaikystė (The Childhood of a Leader)

Forum Cinemas Vingis 21:30

Visų įžymiausių pasaulio diktatorių biografijos susilieja į vieno deramai neįvertinto berniuko charakterį. Muzikinis garso takelis, kokio dar ilgai neišgirsite jokiame kitame filme. Žvaigždinga Roberto Pattisono pagalba ir debiutanto Tomo Sweeto talentas. Geriausias 2015 m. Venecijos kino festivalio debiutinis filmas, kuris Vilniuje buvo įvertintas aplodismentais ir baubimu. Geriausias Venecijos kino festivalio programos „Horizontai“ režisierius Brady Corbetas, vaidinęs Michaelio Haneke, filmuose. Nepaliekantis abejingų patyrimas.

VIDEO: Filmo „Lyderio vaikystė“ anonsas

Demonas (Demon)

Forum Cinemas Vingis 21:45

Vestuvių šėlsmą nuslopinęs vaiduokliškas kerštas. Lemtinga nuotakos tėvo dovana. Šviesios atminties lenkų režisieriaus Marcino Wrona’os paskutinis filmas. Atmosferiškai mistinis siaubo trileris apie mirusio žmogaus dvasią, kuri per sutuoktuvių puotą apsėda laimingo jaunikio sielą. Žydų folkloras įsiraizgo į modernios Lenkijos šventę. Ramybės nerandantis dibukas radikaliai apverčia gyvenimus.

VIDEO: Filmo „Demonas“ anonsas

TRUMPIAUSIA NAKTIS

Forum Cinemas Vingis 21:30

Forum Cinemas Kaune 21:00

Nepraleiskite progos prisijungti prie gausiausios ir didžiausios „Kino pavasario“ vertinimo komisijos ir išrinkti žiūroviškiausią trumpametražį filmą, kuriam bus įteiktas PUBLIKOS SIMPATIJŲ prizas. Jūsų balsas gali būti pats svarbiausias.

Reikšmingai apdovanoti, pastebėti, nuskambėję, provokuojantys, juokingi, stebinantys, romantiniai, intymūs trumpametražiai iš viso pasaulio.

Apie trumpiausią naktį plačiau skaitykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas