Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 03

Ką žiūrėti kine pirmadienį?

Europos terorizmo sostinė Molenbekas, Irano kaimas, Beirutas, Bagdadas, Berlynas ir Kairas. Keliaukite po pasaulį su pirmadienio rekomenduojamais dienos filmais. Į juos visus galioja speciali 3,3 EUR kaina.
Filmo „Nemirtingas“ kadras
Filmo „Nemirtingas“ kadras

Juoda (Black)

Forum Cinemas Vingis 16:45

Geriausia aktorė Talino kino festivalyje Martha Canga Antonio. Stilingas, ryžtingas ir dinamiškas žvilgsnis į Europos terorizmo sostine liūdnai pagarsėjusį Briuselio rajoną – Molenbeką. Nusikaltėlių gaujos, lojalumas, šantažas, išdavystės, kerštas ir dvi jaunos širdys. Šiuolaikinė Romeo ir Džuljetos meilės istorija be jokių sentimentų pavojingoje ir negailestingoje aplinkoje. „Mes pažįstame šį pasaulį ir suprantame dalį jo psichologijos“, – sako vienas iš režisierių Adilas El Arbi.

VIDEO: Filmo „Juoda“ anonsas

Hedis (Inhebbek Hedi)

Forum Cinemas Vingis 17:30

„Sidabrinis lokys“ už geriausią aktoriaus Majdo Mastoura vaidmenį. Geriausias debiutinis filmas 2016 m. Berlyno kino festivalyje. Dvejomis „Auksinėmis palmės šakelėmis“ apdovanoti kultiniai broliai Dardenne’ai iš Belgijos prodiusavo Tunise gimusio jauno režisieriaus jautrią dramą apie vyrą lemtingų pasirinkimų kryžkelėje, atsakomybę, lojalumą šeimai ir konfliktinius santykius su valdinga motina. Ji suderina sūnaus vedybas su nepažįstama moterimi, bet likus kelioms savaitėms iki sutartų vestuvių Hedis atsitiktinai sutinka simpatišką ir drąsią mergina, kurią įsimyli iš pirmo žvilgsnio ir nebenori toliau eiti suplanuoto likimo keliu.

VIDEO: Filmo „Hedis“ anonsas

Donžuanas (Don Juan)

Forum Cinemas Vingis 18:30

Geriausias dokumentinis filmas Amsterdamo kino festivalyje IDFA. Geriausias Šiaurės šalių dokumentinis filmas Gioteborgo kino festivalyje. „Susiformulavau idėją pavaizduoti gydytojus, vykdančius terapiją traumuotiems žmonėms. Ketinau sąmoningai balansuoti tarp humoro ir liūdesio. Vos nuvažiavęs apsižiūrėti į Žemutinį Naugardą, neradau nieko juokingo ir pasijaučiau akligatvyje. Tuomet operatorius Wojciechas atvyko stebėti vietinius gyventojus ir pasakė man, kad kamera visuomet sustoja ties vienu charizmatišku vaikinu Olegu. Pats jo niekuomet nepasirinkčiau, bet karšti Olego barniai su mama galutinai įtikino. Nusprendėme sekioti paskui jį ir filmuoti lankomus terapijos užsiėmimus. Pamėginome jam duoti kamerą, bet Olegas nuolat vaidino ar apsimetinėjo. Geriausius momentus pagavome, kai jam pasisekdavo būti savimi“ (režisierius Jerzy Sladkowski).

VIDEO: Jerzy Sladkowski kalba apie filmą „Donžuanas“

Paskutinėmis miesto dienomis (In the Last Days of the City)

Forum Cinemas Vingis 20:15

Beirutas, Bagdadas, Berlynas ir Kairas. Keturi miestai ir 250 valandų medžiagos. Nufilmuota 2008 metais ir montuota 7 metus. Daugiasluoksnis ir melancholiškas filmas apie filmą. Išgalvotas, bet labai asmeniškas. Vizuali poema ir lyriškas rekvijem Kairui, kuriame taip miela gyventi, nepaisant artėjančios Arabų pavasario revoliucijos. Filmas apie miestą, kuriame jo autorius staiga praranda viską, ką myli.

VIDEO: Filmo „Paskutinėmis miesto dienomis“ anonsas

Nemirtingas (Immortal / Mamiroo)

Forum Cinemas Vingis 21:00

FIPRESCI kino kritikų asociacijos prizas už geriausią filmą 2016 m. Busano kino festivalyje. Nepaprastai gražiai mažame Irano provincijos kaime nufilmuota skausminga drama, kuriai beveik neprireikia žodžių. Kaltės apgaubtas vyras, rūpestingas anūkas, arklys ir šuo. Nenumaldomas troškimas kuo greičiau pasitikti mirtį. Jaunas režisierius drąsiai prabyla apie savižudybių prevenciją.

VIDEO: „Nemirtingas“ anonsas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas