Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 10

Ką žiūrėti kine sekmadienį?

Iki Vilniaus tarptautinio kino festivalio „Kino pavasaris“ pabaigos liko vos penkios dienos. Pažiūrėkite tuos, kurių nespėjote pamatyti ar pastebėti didžiuliame filmų sraute. Jums gali padėti programos sudarytojų rekomendacijos ir speciali dienos filmams pritaikyta 3,3 EUR kaina.
Filmo „Norfolkas“ kadras
Filmo „Norfolkas“ kadras

LOPŠINĖ LIŪDNAI PASLAPČIAI. II DALIS

Forum Cinemas Vingis 11:00

2016 m. Berlyno kino festivalyje „Sidabriniu lokiu“ apdovanoto maestro Lavo Diazo 338 min. istorinio epo tęsinys, kuriame sunkiai sužeistas poetas Isaganis pradeda ilgą kelionę Filipinų džiunglėse per pusę šalies, o vyrą nešti padeda į jį iššovęs revoliucionierius Simounas. Nepamirštamas, gražus, magiškas, mistinis, poetiškas filmas kantriems žiūrovams.

ŠUNS ŠIRDIS (HEART OF A DOG)

Forum Cinemas Vingis 12:30

Laurie Anderson myli šunis. Kartu su vyru Lou Reedu augino žiurkinį terjerą – Lolabelę, kuriai pasenus ir apakus, skyrė dar daugiau meilės ir globos: aklą nešdavo į lauką, kad gautų saulės šviesos, galėtų užuosti daiktus, net skyrė specialų deguonies kambarį, taip prailgindami savo augintinio gyvenimą dar pusmečiu. Tada menininkė sakė, jog stebėdama senstantį šunį, juo rūpindamasi, ji daug sužinojo apie mirtį ir laikinumą. Skausmas, netekus mylimo vyro ir augintinio, virto šiuo filmu.

VIDEO: Filmo „Šuns širdis“ anonsas

ARABŲ BALSAS (YA TAYR EL TAYER / THE IDOL)

Forum Cinemas Vingis 14:15

Žiūroviškiausių 2016 m. „Kino pavasario“ filmų dešimtuke jau įsitvirtinusi inspiruojanti muzikinė drama (vidutiniškas įvertinimas 9,11 balo) apie palestiniečio Mohammado Assafo istorinę pergalę muzikiniame TV šou „Arab Idol“. Prieš dvejus metus publikos simpatijų prizu apdovanotos dramos „Omaras“ (Omar) režisieriaus Hany Abu-Assado filmas, kuriame pagrindinį vaidmenį atlieka pamėgtųjų „Šokančių arabų“ aktorius Tawfeekas Barhomas.

VIDEO: Filmo „Arabų balsas“ anonsas

NETEISĖTI SANTYKIAI (ILEGITIM / ILLEGITIMATE)

Forum Cinemas Vingis 17:45

CICAE konfederacijos prizu 2016 m. Berlyno kino festivalyje paskatinta provokuojanti drama apie komplikuotus šeimos santykius, incestą ir abortą. Režisierius Adrianas Sitaru subūrė niekuomet nevaidinusius kine debiutantus ir du profesionalius aktorius, bet paprašė improvizuoti daugumą ilgais kadrais filmuojamų scenų be scenarijaus.

MAGIŠKAS KALNAS (LA MONTAGNE MAGIQUE / THE MAGIC MOUNTAIN)

Forum Cinemas Vingis 18:15

Animacijos, nuotraukų, dokumentikos, archyvinių ištraukų, paveikslų, muzikos, autentiškų laiškų koliažas apie nežinomą didvyrį iš Lenkijos Adamą Jaceką Winklerį, kuris pasiprašė politinio prieglobsčio Prancūzijoje, savanoriškai kovojo Afganistane ir kopė į Everestą. Naivus keistuolis, impulsyvus cinikas, drąsus didvyris, politinis pabėgėlis, narsus alpinistas ir užsispyrusęs kovotojas, neeilinė asmenybė.

VIDEO: Filmo „Magiškas kalnas“ anonsas

ĮSIBROVIMAS (INTERRUPTION)*

Forum Cinemas Vingis 20:00

Nenuspėjamas filmas, kuris pasilieka mintyse ilgam po seanso. Gyvenimo realybė susipina su surežisuotu spektakliu. Įkaitų drama teatre su atviromis durimis ir nenorinčiais išeiti žiūrovais. Režisierius sąmoningai parodė 2/3 scenarijaus tik vieninteliam pagrindiniam aktoriui, o jam suplanuotų poelgių niekas nežinojo, todėl kitiems aktoriams teko prisitaikyti prie išprovokuotų situacijų ir reaguoti pagal savo intuiciją. Mes visi esame akli.

* Dalyvauja režisierius ir scenaristas Yorgos Zois

VIDEO: Filmo "Įsibrovimas" anonsas

NEŽIŪRĖK Į MANE TAIP (SCHAU MICH NICHT SO AN / DON’T LOOK AT ME THAT WAY)*

Forum Cinemas Vingis 20:30

Drąsi ir intymi drama, kuri užduoda daugiau klausimų, bet nepateikia konkrečių atsakymų. Apie tapatybę, seksualumą, jausmus, kūną, paveldą, pasiaukojimą ir galią. Paslaptingoji Hedi myll, kai geidžia, elgiasi, kaip nori, ir nekreipia dėmesio, ką apie ją galvoja kiti. Ką tai iš tiesų reiškia – mylėti?

* Dalyvauja režisierė, scenaristė ir aktorė Uisenma Borchu

Filmo „Nežiūrėk į mane taip“ kadras
Filmo „Nežiūrėk į mane taip“ kadras

KAUNAS

NORFOLKAS (NORFOLK)

Forum Cinemas Kaune 13:45

„Niūrus, paslaptingas, šis filmas leidžiasi į veikėjų slapčiausius minčių labirintus. Apokaliptinės nuotaikos vaisingai perteikiamos realistinėmis priemonėmis. Sėkmingas ir lietuvės Godos Letkauskaitės debiutas didžiajame kine.“ (M. Valiūnaitė)

VIDEO: Filmo „Norfolkas“ anonsas

MOČIUTĖ (GRANDMA)

Forum Cinemas Kaune 18:00

„Į aukščiausią karjeros piką grįžusi Holivudo veteranė Lily Tomlin yra vienos dienos kelio filmo ašis. Ji virtuoziškai vaidina gyvenimo mėtytą ir vėtytą moteriškę, kuri nebijo tiesiai šviesiai pasakyti, ką galvoja. Įtikinamai improvizuotas, kandžių replikų ir anekdotinių pokštų prisodrintas legendinės aktorės pasirodymas pradžiugins išrankiausius žiūrovus.“ (E. Pukšta)

VIDEO: Grandma Official Trailer 1 (2015) - Lily Tomlin, Julie Garner Movie HD

PROSPERO KNYGOS (PROSPERO'S BOOKS)

Forum Cinemas Kaune 18:30

„Peterio Greenaway’aus filmas – nepaprastai intelektualus ir vizualiai užburiantis kūrinys.“ (A. Račaitytė)

VISKAS DĖL ŠOU

Forum Cinemas Kaune 22:45

„Originalus muzikinis cirko, karnavalo, vodevilio kronikų filmas, žiūrimas kino salėje su dideliu ekranu ir kokybišku garsu, suteiks nepamirštamus įspūdžius. Vaizdo, garso, azarto ir drąsos simfonija. Islandų režisieriaus atrinktus pasirodymus lygiai taip pat įdomu stebėti antrą ir net trečią kartą, atkreipiant dėmesį į vis naujus dalykus.“ (E. Pukšta)

VIDEO: Filmas „Viskas dėl šou“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas