Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 02 28

Kaip išsirinkti „Kino pavasario“ filmus? Dvi dienas padės programos sudarytojai

Penktadienį, kovo 1 dieną, pradedama prekiauti 24-ojo festivalio „Kino pavasaris“ bilietais. Kaip išsirinkti, ką žiūrėti festivalyje, kurio programą šiemet sudaro net 170 filmų? Vasario 28 dieną „Kino pavasario“ feisbuko paskyroje konsultuos festivalio programos sudarytojai, o kovo 1-ąją juos bus galima sutikti prie kino teatro „Forum Cinemas Vingis“ kasų ir paprašyti rekomendacijų.
Kaip išsirinkti „Kino pavasario“ filmus? Dvi dienas padės programos sudarytojai
Kaip išsirinkti „Kino pavasario“ filmus? Dvi dienas padės programos sudarytojai / Projekto partnerio nuotr.

Psichologinės dramos, nuotaikingos komedijos, įtempti trileriai, lietuvių kūriniai, kulinariniai ir šeimos filmai, ryškūs moterų portretai, akiratį plečianti dokumentika, meilės istorijos, pasakojimai iš tolimųjų kraštų – festivalio programos sudarytojai Mantė Valiūnaitė, Aistė Račaitytė, Dovilė Raustytė ir Gediminas Kukta padės išsirinkti filmus pagal netikėčiausius kriterijus.

Specialios nuolaidos

Kovo 1-oji – ne tik pirmoji prekybos, bet ir pigiausių bilietų diena. Tik penktadienį vieną bilietą įsigysite už 4,5 Eur. Įprasta bilieto kaina – 6 Eur.

Po savaitės, kovo 8 dieną, įvyks speciali abonementų akcija. Tuomet 5 bilietai kainuos 22,5 Eur, o 10 bilietų – 45 Eur.

Kovo 21 dieną specialios nuolaidos galios visuose „Akropoliuose“: 2 bilietai į tą patį seansą kainuos kaip vienas – 6,5 Eur.

Daugiau apie festivalio bilietus skaitykite čia.

Kur ieškoti informacijos apie filmus?

Pagrindinis informacijos šaltinis yra „Kino pavasario“ svetainė. Čia rasite visą repertuarą, filmų aprašymus, komandos narių rekomendacijas, informaciją apie atvykstančius svečius, būsimus renginius ir kitas svarbiausias naujienas vienoje vietoje.

Festivalio komandos geriausieji

Visus pagrindinius tarptautinius kino festivalius aplankiusi „Kino pavasario“ komanda dalijasi asmeniniais dešimtukais. Juos rasite tiek kino teatruose, tiek festivalio svetainės skiltyje „Filmų rekomendacijos“. Taip pat čia žiūrovo patogumui filmai suskirstyti pagal įvairias kategorijas, pavyzdžiui, filmai apie meilę, mistiniai ar istoriniai, detektyvai ar ekranizacijos ir pan.

Socialiniai tinklai

Filmų rekomendacijos, anonsai, nuotraukos ir kita žaisminga informacija apie festivalį kasdien pateikiama festivalio socialinių tinklų „Facebook“, „Instagram“, „Twitter“ ir „Youtube“ sekėjams. Sekite festivalį ir būkite jo įvykių sūkuryje.

Naujienlaiškis

Festivalio naujienlaiškius užsiprenumeravę žmonės sudaro nuolat augančią festivalio bendruomenę, kuri gauna pakvietimus į tokius uždarus festivalio seansus kaip atidarymo ceremonija. Tradiciškai kiekvieno nario pašto dėžutę pasiekia netikėtos organizatorių dovanos. Naujienlaiškio gavėjai pirmieji sužino apie akcijas ir kitas svarbias naujienas. Tapti festivalio bendruomenės nariu galite čia.

Festivalio leidiniai

Visuose kino teatruose lankytojų lauks festivalio repertuaras ir detali programa su filmų aprašymais.

ERGO rekomendacijų platforma

Naujas filmų kelrodis festivalyje – rekomendacijų platforma „Kino pavasaris be nenuspėjamų scenarijų“, kurią pristato pagrindinis festivalio partneris ERGO adresu kinopavasaris.ergo.lt.

Šioje platformoje bus galima rasti „Filmų patarėją“, kuris padės išsirinkti filmą pagal programos sudarytojų parinktus kriterijus: dominantį žanrą, temą, nuotaiką, šalį.

Šioje rekomendacijų platformoje žiūrovų lauks staigmena – nenumatytų scenarijų draudimas. Jei likus 24 valandoms iki filmo pradžios pranešite, kad dėl nenumatytų priežasčių nebegalite atvykti į seansą, jums bilietas bus pakeistas kitu.

15min rubrikoje „Kino pavasaris“ rasite interviu su režisieriais, filmų recenzijų, garsių žmonių komentarų apie filmus ir asmeninių rekomendacijų. Speciali festivalio rubrika portale 15min.lt – kino ir kultūros gerbėjams, ieškantiems įdomių naujienų apie „Kino pavasarį“ ir gilesnių kino potyrių.

Kaip ir pernai, „Kino pavasario“ filmai suskirstyti į penkias programas – „Metų atradimai“, „Festivalių favoritai“, „Meistrai“, „Kritikų pasirinkimas“ ir „Europos debiutų konkursas“. Be to, žiūrovų laukia net penkios Lietuvos režisierių ilgametražių filmų premjeros, kino žinovų malonumui – prancūzės Claire Denis ir senegaliečio Djibril Diop Mambéty retrospektyvos – ir specialusis seansas „In Memoriam Jonui Mekui“.

Šiemet pirmą kartą festivalio žemėlapyje net 19 miestų – Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Šiauliai, Panevėžys, Alytus, Marijampolė, Utena, Anykščiai, Gargždai, Varėna, Druskininkai, Mažeikiai, Jonava, Telšiai, Tauragė, Visaginas, Šakiai ir Birštonas. Kovo 21 dieną festivalis prasidės Vilniuje ir Kaune, o kovo 22 dieną – kituose miestuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas