Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 02 11 /13:39

Kauno centras tapo filmavimo aikštele – čia kuriamas filmas „Mano seserys“

Pirmadienio rytą Kauno centre buvo laikinai sustabdytas transporto eismas. Sinagogoje vyko britų režisieriaus Bobo Mullano filmo „Mano seserys“ filmavimas. Antradienį filmavimo darbai nuo 16 iki 19 val. vyks prie Karininkų romovės.
Prie Kauno sinagogos filmuojamas filmas „Mano seserys“
Prie Kauno sinagogos filmuojamas filmas „Mano seserys“ / Aliaus Koroliovo nutor.

„Eismas stabdomas trumpalaikiais kelių minučių intervalais, bet vairuotojams labai rekomenduojame tuo metu naudotis aplinkiniais maršrutais“, – įspėjo filmo kūrybinės grupės atstovai.

B.Mullanas yra sukūręs filmą apie Mikalojų Konstantiną Čiurlionį („Laiškai Sofijai“), o filmas “Mano seserys” pasakoja Rusijos žydės smuikininės iš Samaros (tuometinio Kuibyševo) Gitel Bargman istoriją.

Filmą kuria kino gamybos kompanija „Regulus“ iš Vilniaus. Visa filmo kūrybinė grupė yra lietuviška. Vienintelis filmo režisierius ir scenarijaus autorius yra britas B.Mullanas. Šis kino kūrėjas su Lietuva artimai susijęs jau daugiau nei penkiolika metų, čia yra skaitęs paskaitas univesitetuose, nufilmavęs kelis dokumentinius filmus. Šį pavasarį jis režisavo vaidybinį filmą „Laiškai Sofijai“, pasakojantį apie M.K.Čiurlionio ir jo žmonos Sofijos Kymantaitės meilės istoriją.

Filme „Mano seserys“ pagrindinius vaidmenis atliks žinomi lietuvių aktoriai Arūnas Storpirštis, Vaidotas Martinaitis, Marija Korenkaitė ir kiti. Filmavimo darbai numatomi Vilniuje, Kaune, Trakuose. Iš viso numatytos 25 filmavimo pamainos.

Romovė taps prabangiu restoranu

Filmas tiesiogiai susijęs su Kaunu. Svarbūs scenarijaus įvykiai vyksta Kaune, filmo herojai lanko Kauno IX forto muziejų, Kauno sinagogą.

Kauno karo muziejaus kiemelyje bus filmuojamos scenos, kuriose aktoriai vaikšto po 1969-ųjų Kauną. Kauno karininkų romovės įėjimą filmo kūrybinė grupė pavers 1969-ųjų aukšto lygio rusiško restorano, esančio Kuibiševe (dabartinėje Samaroje), fasadu.

Restorane pagal scenarijų vyksta visi svarbiausi filmo herojų susitikimai, taip pat ir pagrindinių herojų vestuvės. Todėl karininkų ramovės interjeras bus šiek tiek pakeistas, naudojant laikinas dekoracijas.

Pagrindinė herojė – Holokaustą išgyvenusi žydė

Gitel Bargman vienintelė iš savo šeimos išgyveno Holokausto tragediją. Gitel kartu su visa šeima buvo pasmerkta mirti Kauno IX-tame forte. Ten žuvo Gitel tėvai ir dvi seserys. Dabar nuo tragedijos praėjo jau daugiau nei trisdešimt metų – filmo veiksmas vyksta 1969-aisiais. Visgi Gitel negali susitaikyti su tragedija, ji jaučiasi kalta, kad jos tėvai ir seserys žuvo, o ji ne. Gitel nuolat vaidenasi jos seserys, o ji pati, nors ir lankosi pas psichologą, nesugeba rasti ramybės.

Gitel gimtadienio metu jos brolis Chaimas supažindina ją su Levu – kultūringu žydų kilmės istoriku. Nors Gitel iš pradžių nesusižavi Levu, jų santykiai nenutrūksta, o kaip tik stiprėja. Levas ryžtingai pasiūlo Gitel nuvykti į Lietuvą ir pagaliau susitaikyti su savo skaudžia preitimi. Gitel ryžtasi šiam žingsniui ir kartu su Levu leidžiasi į kelionę po savo skaudžios praeities, painios dabarties ir viltingos ateities labirintus. Besilankydami Vilniuje ir Kaune Gitel ir Levas įsimyli vienas kitą, tačiau jų meilei trukdo skaudūs Gitel išgyvenimai.

Psichologinė ir meilės drama pasiekia kulminaciją, pora grįžta namo, kur jų laukia dar daugiau išbandymų – Gitel sužino apie Levo sūnų ir skaudžią jų praeities istoriją. Be to, jos broliui Chaimui diagnozuojamas vėžys. Likimo negandų apsuptyje Gitel kovoja su savo kančia. Nors filmo pabaigoje liūdesys ir melancholija neišnyksta visiškai, tačiau susituokusi su Levu ir mylinti Gitel, regis, išmoko gyventi su savo negandomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai