Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 17

Kino kodas: „Bjaurusis aš 2“ – nuotykių tęsinys nuo Mėnulio iki uogienės

Iš esmės į gerą pasikeitęs Mėnulio grobikas Gru (įgarsino D.Skamarakas) rūpinasi savo trimis įdukrintomis mergaitėmis: Margo, Edita ir Agne, kartu vystydamas uogienių bei želė versliuką. Ir tuomet į jį, kaip į kokį T.Cruise’ą filme „Neįmanoma misija“ kreipiasi organizacija, vadinama Antipiktadarių lyga.
„Bjaurusis aš 2“
„Bjaurusis aš 2“ / Kadras iš filmo

Gal Gru padėtų surasti itin pavojingą, bet mįslingą piktadarį, pagrobusį rusų mokslinę stotį, kurioje buvo atliekami labai labai pavojingi eksperimentai. Gru sutinka ne iš karto. Tačiau ryžtasi, o vienas pagrindinių motyvų – patraukli lygos agentė Liusė Vaild, tapusi jo porininke. Persiauklėję nevidonai gali gyventi be nusikaltimų, tačiau be meilės kur kas sunkiau ištverti.

Išvados

Neabejoju, kad daug kas laukė šio neišvengiamo tęsinio. Ir ką gi – lūkesčiai iš esmės pasiteisino. „Bjaurusis aš 2“ yra triukšmingas, dinamiškas, išradingas ir gūsiais juokingas animacinis filmas, akcentuojantis tradicinės šeimos (vyras + moteris + vaikai) vertybes, dėl kurių verta aukotis. Galbūt nemadinga, bet labai svarbu. Šiuo požiūriu jis itin primena kitą animacinį „šeimyninį“ filmą „Nerealieji“.

Pagrindinis pirmojo filmo herojus Gru tęsinyje tapo nei šioks, nei toks – labiau pajuokos objektas, verdantis uogienes, negu didvyris ar blogio genijus.

Nekalbant apie ideologiją, jame yra ir kiti būtini šiuolaikinių veiksmo (nebūtinai animacinių) filmų elementai: klastingas nevidonas, ketinantis sunaikinti pasaulį (aišku, su kauke, kaip koks Betmenas), suaugusiai auditorijai ir mažiesiems žiūrovams skirti pokštai, įskaitant pastaruoju metu populiarų lietuvių kalbos žodį PYST! Daug veiksmo, netgi drastiško – pvz., geltonųjų pakalikų/pimpačkiukų transformacija į violetinių visaėdžių, agresyvių zombių minią, kas, atsižvelgiant į nesenas lietuviškas politines aktualijas, įgauna papildomą ironišką atspalvį.

Tiesa, nepaisant nuolatinio, netgi kiek isteriško veiksmo, autoriams nepavyksta išlaikyti originale buvusios intrigos ir veiksmas kartais buksuoja. Ypač filmui įpusėjus juntamos duobės. Taip yra todėl, kad pagrindinis pirmojo filmo herojus Gru tęsinyje tapo nei šioks, nei toks – labiau pajuokos objektas, verdantis uogienes, negu didvyris ar blogio genijus. Pavyzdžiui, visai nereikėjo beprasmiško epizodo su šiukšliadėže prekybos centre. Kam taip pažeminti Gru, jeigu jis galėjo tiesiog užeiti į perukų parduotuvę apsižvalgyti?

Kūrėjus aiškiai apniko kūrybinis šišas. Varomąja siužeto jėga tęsinyje tapo jo dukrelės – ypač Agnė, kuriai trūksta mamos, ir geltonieji pakalikai, šiame filme lietuviškai kažkodėl jau vadinami pimpačkiukais. Jų veiksmai ir kalbos maniera sukelia daugiausia juoko. Taigi, dar vienas vasariškas ir spalvingas filmas šeimai. Nuotykiai tęsiasi...

Faktai apie filmą ir įvertinimas

„Bjaurusis aš 2“ (Despicable Me 2) JAV, 2013 m., 100 min.
Režisieriai Pierre’as Coffinas ir Chrisas Renaud
Įgarsino: Dalius Skamarakas, Mia Kontrimaitė, Ainis Storpirštis ir kiti.
ĮVERTINKITE 3/4

VIDEO: „Bjaurusis aš 2“ anonsas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento